info akcije magazine id mail english
07topikprojektrew <<rec>>defekt
11. 5. 2003

Pocket reference guide to temporality in exhibition spaces

Aljoša Dekleva & Alastair Townsend


dichotomous key of temporalities


location/program matrix


kunsthale wien


barcelona pavilion


off-shore oil drilling platform


philips pavilion


tate modern london


IBM travelling pavilion


momi tent


new york mercedes-benz fashion week pavilion


millenium dome


expanding mobile exhibition unit


 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

ekshibicionist
Brez naslova, 21.6. 2003, 11:08

Kul. Ko sem tole sprintal je nastala ena fajn knjižica. Morda bom dodal vanjo še kakšen Miheličev paviljon z gospodarskega... Še...

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
"Žepni vodič o začasnosti in razstavnih prostorih" je nastal kot uvodna vaja v arhitekturno delavnico, ki se je odvijala v marcu leta 2002 na UCLA v Los Angelesu. Njena glavna naloga je bil prizidek k okrajnem muzeju umetnosti (LACMA) v LA-ju, ki bi služil, kot začasni razstavni prostor med gradnjo Koolhaasovega predloga za prenovo muzeja.

Zbranih je deset različnih primerov razstavnih objektov oz. prostorov, ki v medsebojni primerjavi opisujejo odnos med začasnostjo (programa in lokacije), uporabo in konstrukcijo arhitekture namenjene razstavljanju. Prva dva diagrama raziskujeta omenjeni odnos in odpirata nove možnosti pri intepretaciji razstavnih prostorov, nato sledi predstavitev izbranih primerov.


na vrh