info akcije magazine id mail english
07topikprojektrew <<rec>>defekt
17. 4. 2003

BTC (Brez Trgovin v Centru)

Muzej izumrle urbane kulture
Ponujamo vam veliko število lokalov, primernih za kakršno koli nezanimivo dejavnost na najatraktivnejši lokaciji v središču mesta, v zgodovinskem jedru Stare Ljubljane. Lokali so vam zdaj na voljo za odkup in najem po posebej ugodnih predsezonskih cenah. Z načrtovano popolno ukinitvijo starega mestnega jedra se vam bodo sredstva vložena v nakup ali najem hitro povrnila. Kljub temu, da prihaja turistična sezona, vam ni treba hiteti. Časa sicer ni veliko, vendar je ponudba vse večja.

Obenem napovedujemo ustanovitev MUZEJA IZUMRLE URBANE KULTURE. Dosledna in vestna nepremičninska politika naše mestne oblasti nam je končno omogočila, da izpeljemo ta projekt. V nekaj letih ji je uspelo izprazniti zdaj že blizu polovice lokalov v Stari Ljubljani, ki jih nameravamo ohraniti kot muzejske eksponate. Pričakujemo, da se bo projekt uspešno nadaljeval in bo do konca letošnjega leta praznih že približno 70% vseh lokalov v starem mestnem jedru. V zaključni fazi načrtujemo popolno ukinitev Stare Ljubljane in njeno slovesno dokončno zaprtje.

Sponzor celotnega projekta je BTC (Brez Trgovin v Centru). Mesto velikih obupov.


 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

mika
mestni trg 15, 21.5. 2003, 01:36

btw, mestni trg 15 je nov dom sektorja za kulturo pri MOL, najbolj zanimiv pa je ATLAS "oddam lokal v casu dopusta:))

tina
kopija, 20.6. 2003, 10:35

ljubljana ni več izvirna. idejo staro mestno jedro kot muzejski eksponat
ze nekaj let uresničujemo v kopru


žele
zakaj pa ne??, 25.8. 2003, 18:41

predlog!zakaj se ne bi odgovorni na mestni občini dokončni odločili za podrtje stare ljubljane?kdo pa še potrebuje ozke ulice,vonj po vlagi,intimo prostora?lahko bi naredili novo stanovanjsko sosesko Pod Gradom in nakupovalni center obenem.predlagam večetažna parkirišča pa še nekaj prostora bo za zabaviščni park.korito ljubljanice pa namenimo za dvopasovno cesto.kdo pa še ima čas za si ogledovati in uživati v neprecenljivem ambientu Stare Ljubljane?sej obstajajo fotografije pa si lahko celo turisti ogledajo naš odnos do dediščine...kdo pa se bo čez 200 let spomnil tega dela mesta.?napredek ljudje!!!napredek je ključna beseda.Ljubljanski grad pa je itak brez vrednosti.Tu bi lahko zgradili poslovno stanovanjski kompleks z nebotičnikom...predlagam LIZ inženiring za investitorja.Malograjska soseska v Kamniku je zgleden primer spoštovanja identitete in merila prostora!!takšnen PIŠMEUHOVSKI odnos do našega mesta je nedojemljiv in vsakič znova preseneča v svojem idiotizmu.kakršni volilci takšni izvoljeni!

atari
groza, 6.9. 2003, 09:43

Sploh nisem vedel da se je toliko trgovin zaprlo, ze nekaj casa me ni blo v nic v Sloveniji in res groza. Zdaj zivim na Japonskem, kjer je so sicer osnovne poteze urbane strukture drugacne, ampak je pa nezaslisano da bi prislo do takega opustosenja v nekem jedru (sploh pa je se treba dodati da so japonska mesta ponavadi mnogo-jedrna, kar sploh doda k caru sprehajanja po ulicah in nakupovanja, ne pa tiste kalvarije, ki nam jo pripravi tisti skupek skladisc ki se ima za nakupovalni center).

aljaž
groza?, 18.1. 2004, 18:30

mestu se je nujno moral zgoditi BTC! zakaj? ker je rezervat za programe, ki jih v staro mestno jedro niti nočemo (zaradi težav z prometom, parkiranjem...). zaradi tega se je v mestu sprostil prostor za bolj ekskluziven program (draguljarne, urarne, boljši lokali...). mislim da je najboljši odgovor na odprtje koloseja novi kino dvor, ki ne konkurira z velikostjo temveč z drugačnostjo programa... problema ne vidim, če se na obrobje mesta selijo pralni stroji in gume za avtomobile, težava je, če tja poskušajo preseliti univerze!

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.

na vrh