info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
11. 12. 2006

Razstava študentskih del 'Študije za Ljubljano'
V četrtek, 14. decembra bo v Zgodovinskem atriju Mestne hiše v Ljubljani otvoritev razstave 'Študije za Ljubljano', na kateri se bodo s svojimi idejami za nekatera mestna območja predstavili študenti ljubljanske Fakultete za arhitekturo. Otvoritev razstave bo ob 17.30.

Pričujoča razstava predstavlja izbor študij, ki v urbanističnem ali arhitekturnem merilu obravnavajo posamezna širša ali ožja območja našega glavnega mesta.
Študije so izdelali študenti različnih letnikov, večinoma pri predmetu Projektiranje in kompozicija in pod mentorstvom različnih vodij seminarjev na Fakulteti za arhitekturo Univerze v Ljubljani. Seminarski način študija je značilnost ljubljanske šole za arhitekturo, ki se ohranja vse od njenega začetka pred skoraj 100 leti in poudarja učenje ob realnih problemih in vprašanjih, ki jih postavlja prostor.

Razstavljena študentska dela sta izmed predlogov izbrala predstavnik mestne urbanistične službe, gospod mag. Miran Gajšek in predstavnik Zbornice za arhitekturo in prostor, gospod mag. Andrej Černigoj.

Seveda prikazane risbe in modeli ne predstavljajo načrtov, po katerih naj bi se mesto že preoblikovalo, marveč predočajo različna razmišljanja ob vprašanjih, ki jih prostor mesta postavlja. Vendar se razpon predlogov giblje od tistih nalog, ki kažejo pragmatično razmišljanje, s povsem realno izvedljivimi rešitvami, do drugih, ki vprašanja predvsem odpirajo ter iščejo rešitve v sprva nepričakovanih zamislih.

Prav v tej smeri bi naj obiskovalec razumel razstavljena dela. Odpirajo in ponudijo naj smeri različnih razmišljanj in razprav.

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Fedja
DAL se je končno uvalil v Županstvo, 12.12. 2006, 18:56

Nekam veliko je teh študentskih projektov za Ljubljano zadnje čase... Profesorji pa gradijo... In zastopajo javni interes... Za posteno ceno, saj javni interes ze dolgo ni zastonj!

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.na vrh