info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
5. 12. 2006

Predavanje Light Ljubljana na UI
V sredo 6.decembra ob 17.00 bo na Urbanističnem inštitutu v ciklu predavanj o razvojnih vizijah Ljubljane predavala arhitektka Tina Jelenc. V predavanju z naslovom 'Light Ljubljana' bo predstavila študijo urbanističnega razvoja Ljubljane, ki so jo izdelali na Berlage Institutu.

V Ljubljani pripravljajo novo generacijo urbanističnih dokumentov, kar zahteva ponoven in odločen premislek o mestnem razvoju. Pogledi zunanjih opazovalcev imajo pri tem posebno vlogo, saj niso obremenjeni z (navideznimi) omejitvami lokalne stvarnosti.
Podiplomski študenti Berlage inštituta, ene vodilnih mednarodnih raziskovalnih in izobraževalnih ustanov s področja arhitekture, urbanističnega in krajinskega oblikovanja, so k nalogi pristopili s hipotezo, da je urbana forma v veliki meri posledica ekonomskih, političnih ali zakonodajnih dejavnikov. V projektu
‘’Light Ljubljana’’ so skušali definirati pozicijo, prepoznavnost in potenciale slovenske prestolnice, ki naj postane privlačna destinacija bivanja in dela v evropskem kontekstu.
Rezultate so slovenski javnosti že predstavili, na nedavnem beneškem arhitekturnem bienalu pa so jih dali v presojo najširši mednarodni javnosti. Tina Jelenc, diplomantka ljubljanske Fakultete za arhitekturo in magistrica Berlage inštituta, ki je bila v središču snovanja projekta od vsega začetka, bo na predavanju predstavila vizije razvoja Ljubljane, kot so jih pod mentorstvom Markusa Schaeferja in Marijn Spoelstra poleg nje razvili še Jung Bin Kim, Ryuuta Oohori, Yoko Sano in Changho Yeo. Predstavila bo tudi odzive z zadnje mednarodne predstavitve na beneškem bienalu.

Urbanistični inštitut
Trnovski pristan 2
1000 Ljubljana

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.

na vrh