info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
4. 12. 2006

Predavanje Christiana Groua
V ponedeljek 4.decembra Fakulteta za arhitekturo in British Council vabita na predavanje Christiana Groua. Predavanje z naslovom Fake Real bo v Plečnikovi predavalnici na Fakulteti za arhitekturo ob 18.00 uri.

Christian Grou je arhitekt in urbanist, ki ustvarja tudi na področju videa in računalniške animacije. V predavanju se bo posvetil tako prostorskemu planiranju, javnim prostorom, arhitekturnim mejnikom in njihovemu odnosu s kolektivnim spominom kot tudi dinamiki odnosa do prostorov, ki jih obdajajo.

Christian Grou je študiral arhitekturo in urbanizem v Stuttgartu ter na univerzi University of North London in nadaljeval z magistrskim študijem urbanizma v New Yorku in Tokiu, kjer je ustvarjal na področju videa in računalniške animacije. Od 1998 deluje skupaj s Tapiom Snellmanom v tandemu Neutral. Še posebej uspešno je bilo njuno sodelovanje z drugimi arhitekti - z Zaho Hadid, Davidom Chipperfieldom in Davidom Adjayem, za katere sta ustvarila žive računalniške animacije še nezgrajenih arhitekturnih objektov. Bila sta tudi del oblikovalske skupine arhitektov Herzoga in De Meurona, ki so zasnovali zmagovalni natečajni projekt za nogometni stadion v Munchnu za namen Svetovnega prvenstva v nogometu 2006.

Vabljeni na predavanje, ki bo v angleškem jeziku.

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Andraz
kritika na novice, 5.12. 2006, 10:43

ne vem zakaj sploh objavljate te novice uro ali 2 pred samim dogodkom.
zakaj ne napisete DANES JE BIL DOGODEK ta pa to, skoda ker ste ga zamudili... ce objavljate 'vabila' na prireditve nardite to VSAJ EN DAN PREJ, ne pa tkole. postejate namrec totalno neresni in brezvezni


Matevž Čelik
Rok objave prispevkov, 5.12. 2006, 12:23

Pri dogodkih v dobri veri, da podpiramo vse dejavnosti, ki odpirajo razpravo o arhitekturi in prostoru, objavljamo obvestila o vseh dogodkih, ki pridejo na nas naslov. Vecina organizatorjev pa material poslje zelo, zelo pozno. Zaenkrat se nismo odlocili, da vabil, ki pridejo prakticno en dan pred dogodkom, ne bi objavljali. Se pa strinjam z Andrazem, da bi bilo to morda potrebno storiti.

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.


na vrh