info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
20. 11. 2006

Predstavitev Projekta GreenKeys

Uredništvo
V četrtek, 23. novembra ob 11.uri bo v Avditoriju Centra Evropa predstavitev mednarodnega projekta GreenKeys, ki se ukvarja z vprašanji vloge mestnih zelenih površin, njihovega strateškega načrtovanja in urejanja v smislu trajnostnega razvoja mest. Projekt je del programa EU Interreg IIIB Cadses.

Z naraščanjem potreb po izboljšanju kvalitete bivanja v mestih se povečuje tudi pomen mestnih zelenih površin. Projekt GreenKeys je izrazito aplikativno naravnan in v vseh sodelujočih mestih predvideva konkretno izboljšavo izbrane zelene površine in oblikovanje koncepta strategije zelenih površin. V njem sodeluje dvajset partnerjev iz osmih evropskih držav (Nemčija, Avstrija, Poljska, Madžarska, Grčija, Bolgarija, Italija in Slovenija), od tega 12 mestnih občin in 8 znanstvenih organizacij. Slovenijo v projektu zastopata Urbanistični inštitut Republike Slovenije, ki je v projekt vključen kot znanstveni partner in vodi delovni paket »Strategije mestnih zelenih površin« ter mestna občina Nova Gorica, ki je eno od partnerskih mest.

Projekt bo predstavila mag. Ina Šuklje Erjavec – razložila bo vsebino, cilje in pričakovane rezultate projekta, potek dela in kako bodo izkušnje in primeri sodelujočih mest lahko uporabni za slovensko urbanistično prakso.

Predstavitev, ki jo pripravljajo Urbanistični inštitut RS, Urad vlade za informiranje in Center Evropa, bo v Avditoriju Centra Evropa na Dalmatinovi 4 v Ljubljani.

Udeležba je brezplačna, svojo prisotnost pa potrdite na telefonski številki: (01) 438 22 70 ali na info@center-evropa.si.

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.

na vrh