info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
15. 11. 2006

Festival ustvarjalnosti in svobodne kulture 2006

Ljudmila
Ljubljanski laboratorij za digitalne medije in kulturo Ljudmila prireja 2. Festival ustvarjalnosti in svobodne kulture, festival del z licenco Creative Commons in ostalih odprtih del. Vse zainteresirane vabi k prijavi del.

Ustvarjalna gmajna , prijavite svoja najljubša dela!

Drugi Festival ustvarjalnosti in svobodne kulture bo v torek, 5.decembra 2006 v Kiberpipi v Ljubljani. Na njem bomo predstavili izbor iz letošnje produkcije del, objavljenih pod licenco Creative Commons in drugih odprtih del. Festival je odprt za vse avtorje, producente, kustose, založnike, uporabnike, odjemalce in druge, ki podpirajo idejo svobodne kulture. Prijavite lahko tudi dela, ki jih niste sami naredili, a jih dobro poznate in vas navdušujejo,

Edini pogoj za sodelovanje je objava odprtega in prosto dostopnega dela v digitalni obliki (npr. pod eno izmed CC licenc). Zakaj? Ker je internet medij, ki je ponudil izjemne priložnosti za nove načine ustvarjanja in širjenja del, obenem pa omogočil tudi epidemične kršitve avtorskih pravic. Vse skupaj je privedlo do pravnega in tehnološkega zaklepanja del in s tem do zaviranja ustvarjalnosti ter spodbudilo javno razpravo o položaju avtorja v času digitalne produkcije. Nastajajo alternativni sistemi, ki se zavzemajo za svobodno kulturo in tudi naš festival je del teh prizadevanj.

Rok za prijavo del je 26. november 2006!
Delo prijavite z vpisom v obrazec na spletni strani Creative Commons
Slovenija:
>> prijava

Festival organizira Ljudmila - Ljubljanski laboratorij za digitalne
medije in kulturo pri KUD France Prešeren v sodelovanju s Kiberpipo.
Program pripravlja skupina sodelavcev iz slovenske CC skupnosti: Maja
Bogataj Jančič, Luka Frelih, Dejan Habicht, Špela Kučan, Dunja Kukovec,
Alenka Pirman, Luka Prinčič, Domen Savič, Igor Španjol in Jaka Železnikar.

Projekt Creative Commons Slovenija je skupni projekt Ljudmile in Instituta za intelektualno lastnino.

Več:
>>www.creativecommons.si/

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.

na vrh