info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
4. 10. 2006

Nikon se postavlja s Kambičevo arhitekturno fotografijo
Tudi na največjem sejmu fotografske opreme Fotokina v Kölnu se je letos pojavila sodobna slovenska arhitektura. Proizvajalec Nikon je arhitekturnega fotografa Mirana Kambiča uvrstil med 12 svetovnih umetnikov, ki so na njihovem razstavnem prostoru razstavili svoje fotografije.

Kot pravijo pri Nikonu so se za Mirana Kambiča odločili, ker je arhitektura zanj več kot le prostor obdan z zidovi. Arhitekturo vidi kot igro oblik, barv in svetlobe z jasnimi geometrijskimi pravili. Kambičeve fotografije so Nikonove strokovnjake prepričale z jasnostjo in natančno kompozicijo, saj se včasih zazdi, kot da so naslikane.

Miran Kambič se je rodil leta 1965 v Ljubljani. Po študiju arhitekture se je leta 1994 pričel ukvarjati z arhitekturno fotografijo. Njegove fotografije si redno oglejujemo v arhitekturnih revijah, knjigah in katalogih, pred kratkim pa smo jih imeli možnost videti tudi na njegovi samostojni razstavi.


Več:
>>Nikon
>>Miran Kambič

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

ana kucan
cestitam!, 6.10. 2006, 17:00

Cestitam!

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
>>Nikon
>>Miran KambičMiran Kambič, Titov trg v Velenju
Arhitekturne fotografije Mirana Kambiča na Nikonovem razstavišču v Kölnu
na vrh