info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
4. 10. 2006

Arhitekturna ekskurzija po treh deželah
Štajerska deželna zveza Osrednjega združenja arhitektov Avstrije (ZV) organizira od 20.10. do 22.10. 2006 v okviru „Arhitekturnega težišča 2006: Slovenija“ tridnevno ekskurzijo po Sloveniji, Furlaniji - Julijski krajini in po Štajerski.

Namen ekskurzije je prispevati k arhitekturnemu trialogu med obiskanimi deželami, bolje spoznati novejšo zgodovino, aktualna dogajanja ter se na neformalen in kulturen način srečati z arhitekti sosednjih dežel. Na ogled bodo predvsem projekti mlajših arhitektov. Odhod na tridnevno ekskurzijo bo ob 9.00 uri izpred Kongresnega trga v Ljubljani, od koder bo avtobus prepeljal udeležence do izbranih zgradb in ureditev v Sloveniji, Furlaniji – Julijski krajini in na Štajerskem. Oglede na posameznih lokacijah bodo vodili lokalni arhitekti. Organizator si pridružuje pravico do sprememb programa!

1. Dan: Ljubljana, Črnuče, Koper, Portorož, Trst
Hiša XXS (Dekleva Gregorič), hiša Blejec (Bevk Perovič), Primorska univerza (+- 30), vila Artes. (AA Kultura), prenočitev v Trstu.

2.Dan: Trst, Milje/Muggia/, Gorica, Bračan/Brazzano, Videm/Udine, Gradec
Muzej Ugo Carra (Star associati), KBcenter (Dimitri Watltitch), Vinograd Felluga (Ossimoro architetti), privatna hiša (gri e zucchi), prenočitev v Gradcu.

3.Dan: Gradec, Passail, Lipnica, Hochgrassnitz, Maribor, Ljubljana
Alphawolf (Pentaplan), Jugendcamp (Holz Box Tirol ZT GmbH), vila N. (balloon_Rampula/Gratl/ Wohofsky), An der Lage (g2plus_architekten), restavracija, bar in vinoteka Rožmarin (AKSL arhitekti)


Več:
>>prijavnica

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
>>prijavnica
V ceno ekskurzije je vključeno:
- avtobusni prevoz iz Ljubljane
- malica na poti (Zavitki z malico)
- 2 x večerji v izbranih tradicionalnih restavracijah
- strokovno vodeni ogledi vseh projektov
- informacijska brošura o ekskurziji
Hoteli in možnosti skupnega prevoza do Ljubljane bodo posebej organizirani iz Gradca in iz Trsta. Morebitne vstopnine niso zajete v ceno in se plačajo posebej.
Rok prijave: 9.10.2006
Najv. število udeležencev: 35 / najm. število udeležencev: 10
Odpoved potovanja je možna do vključno 16.10.2006. Po tem roku zaračunamo celotno ceno ekskurzije.

Cena: € 300,00
Brez prenočitev in brez prevoza do Ljubljane

Cena za člane Osrednje zveze arhitektov Avstrije in za arhitekte vodiče: € 270,00Novi rektorat Primorske univerze, + - 30 arhitekti, Koper, v gradnji


KBCenter Gorica, Dimitri Waltrisch, Gorica, 2006
na vrh