info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
2. 10. 2006

V Štanjelu nagrade in priznanja Maks Fabiani
Društvo urbanistov in prostorskih planerjev Slovenije, občina Komen in Ustranova Maks Fabiani v sodelovanju z Ministrstvom za kulturo in Ministrstvom za okolje in prostor so v soboto 30. septembra 2006 svečano podelili Nagrado Maks Fabiani in Priznanja Maks Fabiani. Prireditev s kulturnim programom se je odvila na gradu v Štanjelu.

Nagrada Maks Fabiani (NMF) je samostojna urbanistična nagrada in hkrati prva stopnja v nominaciji za Evropsko planersko nagrado. Nagrade za evropske dosežke v urbanističnem in regionalnem planiranju, ki jih podeljuje Evropski Svet Urbanistov (ECTP), dajejo priznanje za strategije planiranja, načrte ali razvojne dosežke, ki predstavljajo izreden doprinos k kvaliteti življenja v urbanih in podeželskih delih Evrope. Predloge za evropsko planersko nagrado lahko predlagajo samo Nacionalne zveze urbanistov. Nominacije posameznikov niso možne, zato morajo vsi posamezniki, ki žele konkurirati s svojim projektom za evropsko nagrado sodelovati najprej v nacionalnem izboru.

V Sloveniji za evropsko nagrado predlaga projekte, ki predstavljajo primere najboljše prakse, DUPPS. DUPPS tako organizira nacionalno bienalno tekmovanje za Nagrado Maks Fabiani. Projekti nagrajeni z Nagrado ali Priznanjem Maks Fabiani, bodo nominirani kot slovenska nacionalna selekcija za ŠESTO EVROPSKO NAGRADO ZA DOSEŽKE V URBANISTIČNEM IN REGIONALNEM PLANIRANJU 2006. Upravni odbor NMF (mag. Peter Bassin in mag. Miran Gajšek (DUPPS), Matjaž Garzzarolli in Etbin Tavčar (UMF), Uroš Slamič, župan (Občina Komen), dr. Damjan Prelovšek, (Ministrstvo za kulturo), Damjan Uranker (Ministrstvo za okolje in prostor) je na konstituitivni seji decembra 2005 potrdil statut in imenoval ocenjevalno komisijo v sestavi: prof.dr. Andrej Pogačnik, mag. Miran Gajšek, mag. Peter Bassin. Predlogi študij, načrtov in razvojnih dosežkov za letošnje nominacije so morali biti prijavljeni do 15. februarja 2006 na originalnem formularju Evropskega sveta urbanistov.


Več:
>>Ustanova Max Fabiani
>>Društvo urbanistov in prostorskih planerjev Slovenije

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Držanič J.
Manjka nekaj teksta, 3.10. 2006, 12:10

...."so v soboto 30. septembra 2006 svečano podelili Nagrado Maks Fabiani.." in kdo jo je dobil?

Anonimnež
Brez naslova, 3.10. 2006, 12:40

nagrada - dr. Andrej POgačnik
priznanje - Marko Lavrenčič, boris Podrecca - trg v Idriji


miha
sramota, 9.10. 2006, 13:07

Ste videl itrg v idriji? Ste govorili s kom iz Idrije? Vsi, ki ste dvakrat pritrdili, ste upravičeno zgroženi. Ni čudno, da imena nagarjencev niso bila omenjena v prispevku. Tako odtujene, hladne in uporabnikom neprijazne rešitve lahko nastanejo samo iz perspektive velemestne in globalne izključenosti iz konteksta. Nagrada potrjuje našo poniglavost in majhnost.

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
>>Ustanova Max Fabiani
>>Društvo urbanistov in prostorskih planerjev Slovenije
Nagrada MF= vrhunska stvaritev na področjih prostorskega ali urbanističnega načrtovanja, ki po presoji žirije pomeni najkvalitetnejšo tudi prostorsko ali urbanistično realizacijo ter prostorski ali urbanistični projekt slovenskega avtorja, ki je bilo potrjeno ali izdelano po januarju 2003

Priznanje MF= aktualna realizacija ali delo na področjih prostorskega ali urbanističnega načrtovanja oziroma pomembno delo s področja urbanistične teorije, kritike in strokovne publicistike, oziroma nasploh za prispevek k bogatitvi urbanistične kulture, izdelan po januarju 2003.na vrh