info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
19. 9. 2006

Posvet Zgradbe, energija in okolje 2006

Uredništvo
Strokovni posvet Zgradbe, energija in okolje 2006, ki bo predstavil vrsto tem s področja energetsko varčne gradnje v organizaciji Slovenskega društva za sončno energijo in Kubus inženiringa, se bo odvijal 28. in 29. septembra v Hotelu Sotelia v Termah Olimia.

Na letošnjem strokovnem posvetu bo poglede in izkušnje na področju energetsko učinkovite gradnje predstavila vrsta priznanih strokovnjakov, ki prihajajo iz različnih delov Evrope. Posvet ima pet tematskih sklopov - Energetska politika, Slovenska arhitektura in ekologija, Zgrajene pasivne stavbe v Sloveniji, Pasivne hiše v svetu in Kaj morajo investitorji in projektanti vedeti o pasivnih hišah.

Sklop Energetska politika bo vodil Tomaž Fatur. Sklop vključuje prispevke Marka Umbergerja o slovenskem odgovoru na svetovno energetsko krizo, Franca Beravsa o kreditiranju energetskih sanaci, Andriya Konechenkova o ukrajinski strategiji za obnovljivo energetsko oskrbo in Nuire Pedralsa o barcelonskem solarnem zakonu.

Sklop Slovenska arhitektura in ekologija bo vodil Nande Korpnik. O odnosu arhitektov do trajnostnega okolja bodo spregovorili arhitekti doc. Jurij Kobe, Dean Lah in Andrej Kalamar.

Sklop Zgrajene pasivne stavbe v Sloveniji, ki vključuje predstavitev sedmih primerov hiš in prenovo stanovanjskega bloka bo vodil marko Umberger,

V sklopu Pasivne hiše v svetu, ki ga bo moderiral mag. Miha Tomšič, bo svojo vizijo predstavil častni gost posveta Dr. Wolfgang Feist - izumitelj pasivne hiše, pionir pasivne gradnje ter direktor vodilnega svetovnega inštituta za pasivne hiše Passivhaus Institut iz Darmstadta. Dr. Feist bo prikazal nastanek in razvoj pasivnih hiš, številne primere zgrajenih enodružinskih hiš, stanovanjskih blokov, šol in vrtcev ter poslovnih stavb. Obenem bo predstavil tudi razvojne trende in poglede na prihodnost gradnje pasivnih hiš.

Sklop Kaj morajo investitorji in projektanti vedeti o pasivnih hišah, ki bo predstavil konkretne izkušnje, zahteve in gradbeno - fizikalne pogoje pri projektiranju, bo vodil mag. Bojko Jerman. Sodelovali bodo Johannes Fechner z Dunaja, Christof Drextel iz Vorarlberga, Bojan Mehle in Protim Ržišnik Perc arhitekti, mag. Miha Tomažič in Slavko Može.

Vabljeni k udeležbi na posvet.

Informacije in prijave:
>>www.kubus.si
>>Prijavnica
E-mail: info@kubus.si, firmakubus@volja.net
Tel. 01 430 25 26 in 041 840 144
Fax 01 430 25 27

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
>>www.kubus.si
>>Prijavnica
na vrh