info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
19. 9. 2006

Urbanistično oblikovanje - od sanj k resničnosti

Uredništvo
John Billingham, nekdanji vodja oddelka za načrtovanje in razvoj pri Milton Keynes Development Corporation, bo na predavanju 28. septembra ob 19.uri na Urbanističnem inštitutu orisal razvoj britanskega urbanističnega oblikovanja na primeru Milton Keynesa in drugih mest.

Izraz ‘’Urban Design’’se vse do konference v Harvardu leta 1956 in ustanovitve prvega študijskega programa v Združenih državah Amerike leta 1960 na splošno ni veliko uporabljal. Urban Design Group so v Veliki Britaniji ustanovili šele leta 1978 z namenom zmanjšanja razkoraka med arhitekti, ki so se ukvarjali s posameznimi stavbami, in prostorskimi planerji, ki jih je takrat bolj zanimal sistemski pristop. Do danes je izraz postal sestavni del britanske zakonodaje in je splošno prepoznan.

John Billingham, ki je bil mestni arhitekt in uslužbenec oddelka za planiranje v Oxfordu, kasneje pa vodja oddelka ta načrtovanje in razvoj pri Milton Keynes Development Corporation, bo v predavanju orisal razvoj v Veliki Britaniji na primeru Milton Keynes-a in drugih mest. Na svoji poklicni poti je od ustanovitve dalje sodeloval s stanovsko organizacijo Urban Design Group, urednikoval njeni reviji in kot soavtor sodeloval pri pisanju knjige o urbanističnem načrtovanju in oblikovanju v Veliki Britaniji in na Irskem z naslovom The Good Place Guide.

Četrtek, 28. septembra 2006 ob 19.00, Urbanistični inštitut Republike Slovenije, Trnovski pristan 2, Ljubljana.
Vabljeni!


Več:
>>Urbanistični inštitut RS

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
>>Urbanistični inštitut RS


na vrh