info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
19. 9. 2006

Konferenca o brezdomstvu in stanovanjski izključenosti v EU

Uredništvo
Fakulteta za družbene vede - Center za proučevanje družbene blaginje in European Federation of organisations working with the homeles - FEANTSA 28. septembra prirejata konferenco o problemih brezdomstva in stanovanjske izključenoti v Sloveniji in Evropski uniji.

Cilj konference Brezdomstvo in stanovanjska izključenosti v EU - odzivnost politik in primeri dobre prakse, ki se bo odvijala na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani, je delitev izkušenj v delu z brezdomci na različnih ravneh Evropske unije, razširjanje rezultatov dela FEANTSe na področju zagovorništva, raziskovanja in drugih področij ter razprava o vprašanjih brezdomstva in stanovanjske izključenosti v Sloveniji v tem okviru.
Konferenca bo vključevala dva sklopa: Predstavitev organizacije FEANTSA in primerov dobrih praks v EU, v kateri bodo sodelovali Freek Spinnewijn - direktor FEANTSe, William Edgar - koordinator European Observatory on Homelessness of FEANTSA in direktor Joint Centre of Scottish Housing Research, Renate Kitzmann - direktorica FAWOS in Per Thomson - direktor nevladne organizacije Bridge-Building Society.
V sklopu Brezdomstvo in stanovanjska izključenost v Sloveniji bodo svoje poglede predstavili Borut Grabrijan z Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve, Jožka Hegler z Javnega Stanovanjskega Sklada Mestne Občine Ljubljana, predstavnik Urada varuha človekovih pravic, Špela Razpotnik z Društva za pomoč in samopomoč brezdomcem, Društvo Altra - Odbor za novosti v duševnem zdravju in Šent - Slovensko združenje za duševno zdravje.

Vabljeni k udeležbi!

Lokacija:
Fakulteta za družbene vede, Kardeljeva ploščad 5, Ljubljana

Več informacij in prijave:
>> www.feantsa.org
Prijavite se lahko on-line do 22. septembra 2006.

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
>> www.feantsa.orgna vrh