info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
3. 6. 2006

Predavanje arhitekta Lea Modričina

Uredništvo
Na Fakulteti za arhitekturo bo ob svoji razstavi v galeriji Dessa v ponedeljek 5. junija predaval hrvaški arhitekt Leo Modričin, ki živi in dela v New Yorku. Predavanje bo ob 18.00 v Plečnikovi predavalnici.


Arhitekt Leo Modrčin je bil rojen leta 1960 na Reki. Diplomiral je leta 1984 pri profesorju Nevenu Šegviću na Fakulteti za arhitekturo v Zagrebu in 1988 magistriral na Pratt Institute v Brooklynu (New York), kjer je v med 1997-1999 tudi učil.
Leta 1991 je pripravil razstavo Lebbeusa Woodsa v Muzeju primjenjenih umjetnosti v Zagrebu in v galeriji DESSA v Ljubljani in leta 1997 skupaj z Lebbeusom Woodsom organiziral delavnico Borderline v Kraljevici.
Leo Modrčin je vodja biroja uRED v New Yorku, ki deluje tako v ZDA kot na Hrvaškem. Biro je ustanovil leta 2001, potem ko je od Elysabeth Kleinhans Theatrical Foundation dobil naročilo za gledališča 59E59. Kompleks gledališč na Manhattanu je bil odprt spomladi 2004 in je pritegnil pozornost tako v gledaliških kot v arhitekturnih krogih. Leta 2005 je Modrčin zanj prejel deljeno nagrado Viktorja Kovačića, ki jo podeljuje Društvo arhitektov Hrvaške. Modrčin je v sodelovanju z birojem Teufika Galijaševića projektiral tudi stanovanjski blok POS Kraljevica. Od ostalih projektov je treba omeniti več poslovnih projektov, med njimi David Burke v Bloomingdale’s v New Yorku.

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.

Gledališča 59E59 na Manhattnu
na vrh