info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
31. 5. 2006

Predavanji Paula Minifieja in Stojana Pelka

Uredništvo
Na Fakulteti za arhitekturo bosta v četrtek 1. junija dve zanimivi predavanji: ob 13.00 bo predaval avstralski arhitekt Paul Minifie in ob 18.00 filmski teoretik Stojan Pelko. Naslov predavanja Paula Minifieja je ‘Domains of Technique’, Stojana Pelka pa ‘Ali film lahko ubeži gravitaciji‘ – filmska srečevanja Iztoka Kovača in Saša Podgorška.

Paul Minifie: 'Domains of Technique'
Paul Minifie je profesor na RMIT (Royal Melbourne Institute of Technology) na Univerzi v Melbournu v Avstraliji in vodja arhitekturnega biroja Minifie Nixon Architets (MNA). Delo arhitekturnega biroja MNA temelji na raziskovalni praksi, ki deluje na principih sodobnih generativnih tehnik. Njihove realizacije so »Središče za ideje na Victorian College of the Arts« (2003) in »Australian Wildlife Health Centre« (2005). Med eksperimentalnimi deli lahko najdemo »Harbour & Corner« projekte, ki so bili razstavljeni na ARCHLAB in »Evolute« - nagrajeni projekt na mednarodnem natečaju »Mesto nebotičnikov« v okviru bienala Euforija v Ljubljani (2005).

Stojan Pelko: 'Ali film lahko ubeži gravitaciji' - filmska srečevanja Iztoka Kovača in Saša Podgorška
Stojan Pelko je filozof in profesor filmske teorije in zgodovine na oddelku za sociologijo kulture Filozofske fakultete v Ljubljani. Je filmski publicist, esejist in nekdanji urednik mesečnika Ekran ter obenem avtor knjig 'Pogib in počas: premene podob Wima Wendersa', 'Filmski pojmovnik za mlade' in urednik 'Vrzeli filma in arhitekture'. Predavanje Stojana Pelka bo zadnje v seriji Četrtkovih predavanj na Fakulteti za arhitekturo. Obravnavalo bo filmske projekte koreografa Iztoka Kovača in režiserja Saša Podgorška, ki sta v Trbovljah, mestu rudarjev, skupaj ustvarila izjemne plesne filme: Vrtoglavega ptiča, Dom svobode in Kaj boš počel ko prideš ven od tu.


Več:
>>www.minifienixon.com
>>www.en-knap.com

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.


na vrh