info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
29. 5. 2006

Predavanje 'Forme prostora'

Uredništvo
V 1. preddverju Cankarjevega doma bo v torek, 30. maja ob 17.00 predavanje dr. Luke Skansija ‘Forme prostora’. Predavanje je del spremljajočih dogodkov razstave vizualnih sporočil ‘Nevidno oblikovanje’, na kateri predstavljata svoje delo Boštjan Botas Kenda in Primož Fijavž. Razstava je na ogled v 1. preddverju Cankarjevega doma.

Predavanju dr. Luke Skansija bosta sledili še predavanji mag. Gorazda Goloba ‘Knjiga v digitalni dobi’ in Maje Tajnšek ‘Ali lahko ima oblikovanje vlogo pri kvalitetnem poučevanju?’.

Luka Skansi je zgodovinar arhitekture in asistent na Arhitekturni fakulteti
v Benetkah (IUAV) na katedri Teorija in zgodovina arhitekture. V svojih raziskavah se je ukvarjal z evolucijo italijanske povojne arhitekture, s formativnim obdobjem Rema Koolhaasa, z zgodnjo arhitekturo Eisenmana, Ungersa in Alda Rossija, in z zgodovinarskim in teoretičnim delom Manfreda Tafurija. Doktoriral je s temo razvoja ruske arhitekturne avantgarde v dvajsetih letih in teoretičnim opusom konstruktivista Mojseja Ginzburga.

Definicija "prostora" je relativno sodoben pojem v figurativni umetnosti in arhitekturi. Njegovo "odkritje" in oris je eden od temeljnih stebrov moderne konceptualizacije umetniške forme in jezika. Tema predavanja bo izvor in razvoj misli o "prostoru" v prvih dveh desetletjih dvajsetega stoletja, skozi analizo ruskega ikonopisa, arhitekture Mies van der Rohe-ja in skulpture Naum Gaba.


Program predavanj:

30. maj 2006 ob 17.00
dr. Luka Skansi:

Forme prostora

6. junij 2006 ob 17.00
Gorazd Golob:

Knjiga v digitalni dobi

13. junij 2006 ob 17.00
Maja Tajnšek:

Ali lahko ima oblikovanje vlogo pri kvalitetnem poučevanju?

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.


na vrh