info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
22. 5. 2006

Identiteta, oblikovanje, krajina, zdravje
Zanimive teme bodo ta teden skušali povezati v dveh predavanjih na Urbanističnem inštitutu. Predavanja gostujočih britanskih strokovnjakov bodo v sredo in četrtek ob 17.00.

Profesorica Georgia Butina Watson je vodja oddelka za planiranje na Oxford Brookes University. Njeno predavanje bo osvetlilo tematiko prostorske identitete in opozorilo na dejstvo, da jo številni kraji izgubljajo. V prvem delu bo predstavila teoretični nabor idej za ohranjanje in krepitev prostorske identitete, v drugem pa na primeru številnih primerov iz različnih delov sveta pokazala, kako je oblikovanje pripomoglo k prepoznavni podobi prostora. Predavanje bo tudi priložnost za vprašanja o prihajajoči knjigi Identity by Design, izid katere je napovedan za oktober 2006.

Profesorica Catharine Ward Thompson je vodja raziskovalnega središča OPENspace na edinburškem College of Art. Skozi zgodovinski pregled od rimskih časov do sodobnosti bo predavala o pomenu krajine in naravnih prvin za zdravje ljudi. Tema je bila predmet živahnih razprav v Angliji in severni Ameriki že v 18. in 19. stoletju, ko se je pojavilo gibanje za mestne parke. Sodobna dognanja o zdravilnih učinkih narave in pomenu dostopnosti krajine bo primerjala s pogledi iz 19. stoletja. Predstavila bo najnovejše raziskave s področja krajine in zdravja, predvsem v kontekstu skrbi za zdravje in potrebe po pridobivanju trdnih dokazih, na katerih lahko slonita praksa in zakonodaja za to področje.


Več:
>>Urbanistični inštitut Republike Slovenije
>>Landscape And Health
>>Identity And Design


 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

VENOM
Kuj nekaj, 27.5. 2006, 10:21

Wazzup!

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
>>Urbanistični inštitut Republike Slovenije
>>Landscape And Health
>>Identity And Designna vrh