info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
10. 5. 2006

Predavanje 'Arhitektura > Inženirstvo' Paola Desiderija

Uredništvo
Na Fakulteti za arhitekturo bo danes, 10. maja ob 13.00 predavanje ‘Arhitektura-inženirstvo’ italijanskega arhitekta Paola Desiderija. Javno predavanje spremlja delavnico 'Rimska 06', ki poteka v sodelovanju z Universita di Pescara.

Paolo Desideri uči Arhitekturno in urbanistično načrtovanje na Fakulteti za arhitekturo v Pescari. Obenem je gostujoči raziskovalec na Institute for Architecture and Urban Studies in na Pratt Institute v New Yorku, profesor na Waterloo University in od leta 1996 predstavnik Italijanov na Beneškem arhitekturnem bienalu. Med njegova teoretična dela sodijo Pier Luigi Nervi (1978), Moderno senza Movimento (1994), Attraversamenti (1998). Za založbo Meltemi je izdal ExCity (2002), Città di latta (2002) in z Andreo Mammarello, International style? (2004). Med njegovimi zadnjimi projekti v realizaciji je nova Postaja Tiburtina v Rimu in rekonstrukcija in dozidava Palazza dell’Esposizione di Roma.

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
na vrh