info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
16. 4. 2006

Predavanje Oživljanje javnega prostora

Uredništvo
Urbanistični inštitut Republike Slovenije vabi na javno predavanje Shirley Secunde z naslovom Oživljanje javnega prostora, ki bo v sredo, 19. aprila 2006 ob 17.00, na Urbanističnem Inštitutu Republike Slovenije, Trnovski pristan 2 v Ljubljani.


Shirley Secunda je dolgoletna sodelavke neprofitne newyorške planerske, oblikovalske in upravljalske organizacije Projekt za javni prostor (Project for Public Space), kjer javni prostor obravnavajo kot ključni element revitalizacije urbanih območij.
Na predavanju bo predstavila vlogo javnih prostorov pri krepitvi lokalne skupnosti in revitalizaciji mest ter obravnavala sledeča vprašanja:
Zakaj imajo nekateri javni prostori vedno nek utrip, medtem ko drugi samevajo? Je pomembno oblikovanje? Ali programska zasnova? Morda je ključen njihov položaj v prostoru? Včasih že majhne izboljšave lahko spremenijo najbolj zapuščene javne prostore v prizorišča dogajanj, ki privabljajo ljudi in spodbujajo ekonomske aktivnosti. Tako prispevajo k oblikovanju lokalne identitete in delujejo kot žarišča prihodnjih družbenih izboljšav.

Brezplačno predavanje bo v angleškem jeziku.

Info:
info@uirs.si
Trnovski pristan 2
1127 Ljubljana
Tel: 01 420 13 00
Fax: 01 420 13 30

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.na vrh