info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
10. 4. 2006

Predavanje 'Arhitekt Josip Costaperaria'

Uredništvo
V Cankarjevem domu bo danes, v ponedeljek, 10. aprila ob 18.00 predavanje o arhitektu Josipu Costaperariji. Predaval bo Dr. Bogo Zupančič, avtor knjige o arhitektu Costaperariji.

Knjiga Arhitekt Josip Costaperaria in ljubljansko moderno meščanstvo (KUD Polis, 2004) predstavlja vplivnega, a danes manj znanega slovenskega arhitekta hrvaško – furlansko - nemških korenin. Knjiga ni klasična monografija - obenem je zgodba o arhitektu in pripoved o življenju vplivnih ljubljanskih meščanov in družin kot so Jelačin, Šuklje, Dular, Moskovič, Pavlin, Keršič, Pirkmajer, Pollak pa tudi rotarijcev, Petkovcev in drugih, ki so pomagali graditi moderno slovensko prestolnico med obema vojnama.

Bogo Zupančič je tudi avtor knjig Ljubljanski Nebotičnik — denar in arhitektura (Urbanistični inštitut RS, 2001) in Usode ljubljanskih stavb in ljudi 1-24 (KUD Polis, 2005), ki je prvi del obširno zastavljene trilogije o ljubljanskih hišah.

Današnje predavanje bo v dvorani M1, brezplačne vstopnice pa lahko dvignete na blagajni CD.

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Andraz
super novica, 11.4. 2006, 08:36

morm rect da dobr da ste objavl to novico tko zgodi, k ocitno res niste hotl da kdo pride na predavanje...

jao


Anonimnež
Brez naslova, 14.4. 2006, 15:43

se pridružujem....trajekt SUCKS!!!!

Anonimnež
Brez naslova, 15.4. 2006, 17:47

Kaj hudiča se pritužujete? Trajekt naj raje zgolj povzetek predavanja objavi...

Anonimnež
Brez naslova, 5.5. 2006, 20:22

Kdo bo pa napisal povzetek predavanja? A je to predavanje zares tako pomembno, da rabi povzetek?

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.

Vila Perhavec


Večstanovanjska hiša Šahovnica

na vrh