info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
9. 4. 2006

Predavanje Fedje Vukića v AML

Uredništvo
Arhitekturni muzej vabi na predavanje Hibridne identitete in paralizirajoče tradicije - od oblikovanja do dizajna (in nazaj) dr. Fedje Vukića. Predavanje bo v torek, 11. 4. 2006, ob 19. uri v Arhitekturnem muzeju Ljubljana.

Fedja Vukelić je predavatelj teorije in zgodovine oblikovanja na Študiju oblikovanja na Fakulteti za arhitekturo v Zagrebu. Njegovo predavanje bo osredotočeno na simbolično funkcionalnost materialne kulture dvajsetega stoletja na Hrvaškem, s poudarkom na tistem segmentu kulture, ki ga danes standardno opisujemo z oznako «dizajn». Posvetil se bo nekaterim aspektom teoretično-kritičnega diskurza o oblikovanju na Hrvaškem od petdesetih let prejšnjega stoletja do danes in tudi v primerjavi s sočasnim diskurzom v Sloveniji. Predavatelj izhaja iz domneve, da je v lokalnem kontekstu industrijske modernizacije vedno prisotna tranzicija družbe, znotraj katere je zgolj aktualna ta najnovejša faza premika proti neokapitalizmu. Iz te domneve izpelje tudi tezo o obstoju hibridnih identitet v družbenem kontekstu, sestavljenih iz elementov starega sistema, ki izginja in novega, ki se šele vzpostavlja.

Predavanje je del cikla Muzejski večeri in bo v hrvaškem jeziku.

Več:
>>www.aml.si

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.

na vrh