info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
9. 4. 2006

World Habitat Award 2006

Uredništvo
Building and Social Housing Foundation (BSHF) razpisuje nagrado za projekte na področju stanovanjske gradnje s poudarkom na naprednih in inovativnih rešitvah stanovanjskih potreb in problemov.

World Habitat Awards je bila na pobudo Building and Social Housing Foundation prvič organizirana leta 1985. Njen cilj je iskanje naprednih rešitev vzdržnostne stanovanjske gradnje, ki odgovarjajo konkretnim socialnim in okoljskim problemov držav ‘Globalnega juga in severa’. Obenem išče rešitve, ki bi jih bi bilo možno uporabiti in prilagoditi tudi v drugačnem okloju.

Razpis je odprt za individualne strokovnjake, skupine, nevladne in zasebne organizacije ter druge raziskovalne formacije.
Nagradi, ki ju podeljuje mednarodna žirija, sta dve – za države ‘severa’ in ‘juga’ in znašata 10.000 GBP. Podelitev se vsako leto odvija na srečanju United Nations global celebration of World Habitat Day. Lansko leto se je odvijala v Jakarti v Indoneziji, nagrajena pa sta bila projekta Straw-bale Energy Efficient Housing Project na Kitajskem in Solar Housing Renovation Project v Gårdstenu na Švedskem.
Projekta si lahko ogledate na www.bshf.org.

Vse informacije o nagradi in prijavnice dobite na istem nasovu in e-mailu bshf@bshf.org.
Zadnji rok za oddajo prijav je 1. junij 2006.

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.na vrh