info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
24. 3. 2006

Predavanje arhitekta Glenna Murcutta iz Avstralije

Uredništvo
03.aprila 2006 ob 18.00 uri bo v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma javno predavanje mednarodno priznanega avstralskega arhitekta Glenna Murcutta. Predavanje organizira Fakulteta za arhitekturo, kjer bo arhitekt v okviru programa gostujočih predavateljev vodil delavnico s študenti.

Arhitekt Glenn Murcutt je prejemnik prestižne Pritzkerjeve nagrade za arhitekturo leta 2002 in človek, ki z osebno predanostjo in občutljivostjo nadgrajuje arhitekturo, zraslo iz pokrajine in ljudi. Predavanje pionirja prve generacije avstralskih arhitektov, ki pri svojem delu združujejo odgovornost do tradicionalne aboriginske kulture, avstralske pokrajine in življenja ljudi, je namenjeno tako arhitektom kot ljudem, ki jih arhitektura zanima.
Vabljeni!
Karte so v prodaji po 1000 sit na blagajni Cankarjevega doma v Ljubljani, število sedežev je omejeno.

Glenn Murcutt:
'I am talking about the conservation of materials, the conservation of land, the keeping of old growth forests,the understanding of how we might be able to find sustainable building.'

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Anonimnež
Brez naslova, 3.4. 2006, 11:52

Končno kvalitetno predavanje, čepra bi bilo lahko zaradi velikega zanimanja tudi ponovljeno.
Pa še primerjava: Glenn Murcutt = 1.000 sit. Stanovanjske krajine (konferenca?) = 40.000 sit.
Trajekt + kosilo = 40 x Glenn Murcutt


dominika batista
predavanje za v medije, 5.4. 2006, 14:43

Takemu dogodku pripada veliko vecja pozornost sirse javnosti. Tako se dober glas zopet ne prenasa v naso deveto vas!

Prihajajoči novi čas
Poanta, 5.4. 2006, 16:29

Morda zdaj razumete, kaj sem imel v mislih, ko sem komentiral nagrado (Bevk in Perović arhitekti - dobitniki ene od nagrad Nemške akademije). Gospod Murcutt preprosto ve, kaj je stavba ter kako jo sprojektirati, da bo čimbolj prijetna za uporabnike in čim manj obremenjujoča za okolje. Starejša generacija slovenskih arhitektov o tem nima pojma (razen nekaj izjem, seveda), pa bi se lahko učila vsaj zadnjih 30 let od prve naftne krize dalje. Na mladih je torej, da se ne pustijo speljati na led ekscesne arhitekture in medijskega besedičenja ter začno spreminjati svet, najprej pa seveda sebe. Ključna beseda v tem primeru ni "arhitektura", pač pa "odgovornost".

Prihajajoči novi čas je že tu...
Drugo mnenje, 5.4. 2006, 20:18

V zadnjih desetih letih je večina ugotovila, da je neprestano prilagajanje tem in onim spremembam jalova rabota, zato je nastopil čas za inventuro in bilanco. Predavanje mesije Murcutta se je zgodilo ob pravem trenutku in bo z ozirom na nabito polno dvorano in na koncu s stoječimi ovacijami prežeto poslušalstvo, zapustilo neizbrisen pečat. V tem hipu pa je spontano razgalilo prevladujoče stanje duha- namreč neizmerno željo po romanticizmu in veliko potrebo po komoditeti.

Anonimnež
še intervju v DELU, 24.4. 2006, 11:19

http://www.delo.si/index.php?sv_path=43,50&id=144748e8847e4109 b94804a9b3398ef404&source=Delo

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
>>architecture foundation australia
>>pritzker prize
na vrh