info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
15. 3. 2006

Natečaj Composites-on-Tour-2

Uredništvo
Arhitekturni muzej Ljubljana in Bienale industrijskega oblikovanja vabita k udeležbi na mednarodni natečaj Composites-on-Tour-2 - oblikovanje izdelkov iz kompozitov.
Composites-on-Tour-2 je evropski projekt, v katerem kot partner sodeluje tudi BIO - Bienale industrijskega oblikovanja iz Ljubljane.


Namen natečaja:
Natečaj je organiziran z namenom spodbujanja inteligentne in inovativne uporabe kompozitnih materialov za nove izdelke, predvsem pa razširjanja zavesti o pomenu in možnostih, ki jih novi materiali nudijo v našem vsakdanjem življenju in okolju. Z vključitvijo oblikovanja postanejo znanstvene inovacije razumljivejše, novi izdelki dobijo dodano vrednost in so na trgu konkurenčni.
Glede na uspeh prvega natečaja leta 2002, bo tudi projekt Composites-on-Tour-2 zasnovan podobno. Natečaju bodo sledile potujoča razstava s katalogom in druge spremljevalne dejavnosti – tokrat v Belgiji, na Nizozemskem, Madžarskem, v Sloveniji, Španiji in Franciji.

Spremljevalne dejavnosti:
Maja letos bo BIO v sodelovanju z IDCO, Informacijsko dokumentacijskim centrom za oblikovanje GZS, pripravil delavnico o kompozitih. Delavnica bo namenjena oblikovalcem.
Drugo leto so ob sami razstavi v Fužinskem gradu predvidene še druge aktivnosti – npr. natečaji za mlade ustvarjalce na teme, ki jih bodo organizatorji razpisali v sodelovanju s proizvajalci in uporabniki kompozitov.

Delavnica o kompozitih:
Za delavnico letošnjega maja imajo organizatorji namen pridobiti pokrovitelja med podjetji, ki v svoje izdelke vključujejo kompozite (posebej polimere). Delavnica bo razdeljena na teoretični in praktični del: teoretični s predavanji raziskovalcev in znanstvenikov o kompozitih ter strokovnjakov iz podjetja, ki se bo odločilo za pokroviteljstvo. Praktični del bo vključeval ogled proizvodnje v podjetju.
Delavnica je namenjena profesionalnim oblikovalcem in kot taka ponuja priložnost, da se podjetja seznanijo z zainteresiranimi oblikovalci in bodočimi potencialnimi sodelavci.

Vse o natečaju:
>>composites-on-tour

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.na vrh