info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
28. 2. 2006

Dialog v kuhinji

Uredništvo
V Centru in galeriji P 74 v Ljubljani bo v četrtek, 2. marca ob 20h odprtje projekta Tanje Lažetić Dialog v kuhinji. Projekt obravnava vrsto aktualnih, a hkrati večnih vprašanj o tem, zakaj, kako in za koga ustvarjati na polju sodobne umetnosti. Kustosinja projekta je Urška Jurman.

Avtorica Tanja Lažetić je v zadnjem letu naredila serijo intervjujev z izbranimi umetniki in umetnicami, ki govorijo o številnih dilemah in problemih, s katerimi se kot umetniki srečujejo: Kako se preživljati? Kakšni so produkcijski pogoji v umetnosti? Kakšen je odnos med umetnikom in družbo, v kateri živi? Ali oziroma kako naj umetnost govori o družbenih in socialnih vprašanjih? Kaj je uspeh v umetnosti?

Na razstavi bodo vsi pogovori predstavljeni v obliki zbornika tekstov, ki je dostopen tudi na spletu v pdf obliki: >>Dialog v kuhinji
Razstava vključuje še svojevrstne fotografske prizore narejene med intervjuji.
Na otvoritvi bo imela Tanja Lažetić vodstvo po razstavi.

V času razstave bosta organizirani tudi predstavitvi del dveh umetnikov, ki delujeta na področju sodobne vizualne in intermedijske umetnosti v Sloveniji. Namen pogovorov je v prvi vrsti omogočiti javno predstavitev umetniškega ustvarjanja povabljenih umetnikov in nadaljevati z refleksijo in diskusijo o razmerju med umetniško produkcijo in produkcijskimi pogoji, ki jih je odprl projekt Tanje Lažetić Dialog v kuhinji.

Predstavitvi ustvarjanja bosta:
Vadim Fiškin
, v četrek, 9. marca, ob 18.00 uri;
Igor Štromajer, v četrtek, 16. marca, ob 18.00 uri.

Obe predstavitvi bosta potekali v prostorih Centra in Galerije P74.

Center in Galerija P74, Prušnikova 74, Ljubljana
Razstava bo odprta od 2.–18. marca 2006

Tanja Lažetić je uveljavljena intermedijska umetnica, ki deluje v različnih medijih: na spletu, v digitalnem videu in digitalni fotografiji. V zadnjih letih se je predstavila na več razstavah doma in mednarodno, med drugim v Moderni galeriji v Ljubljani, na festivalu Mesto žensk, v Cankarjevem domu, galeriji Škuc, v Galeriji PM v Zagrebu, v A+A v Benetkah, v ZKM Karlsruhe itn.

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

B
Brez naslova, 3.3. 2006, 01:32

Matevž Čelik je *****!!!!!!!!!!!!!!!

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.

Dialogi v kuhinjina vrh