info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
9. 2. 2006

Alkemade namesto Koolhaasa

uredništvo
V četrtek, 16. februarja ob 15.00 uri, bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani predaval solastnik biroja OMA Floris Alkemade, ki bo nadomestil Rema Koolhaasa. Predavanje bo spremljalo tudi predvajanje filma režiserja Markusa Heidingsfelderja z naslovom Architekt XXL. Dogodek, ki bi se moral zgoditi že okviru 3. mednarodnega arhitekturnega bienala Ljubljana, organizirajo Monochrome arhitekti.

OMA v svetovnem merilu predstavlja enega vodilnih arhitekturnih birojev, ki s svojimi koncepti in predvsem realiziranimi projekti, narekuje smer razvoja sodobne arhitekture. Nosilno ime biroja je Rem Koolhas, prejemnik prestižne Pritzkerjeve nagrade za arhitekturo.

Na predavanju bo Floris Alkemade predstavil delo biroja OMA (arhitekturni in urbanistični projekti – Evropa, Kitajska, Amerika), ter delo njihovega raziskovalnega oddelka AMO, kjer razvijajo širša konceptualna izhodišča za svoje projekte in iščejo povezave arhitekture z različnimi disciplinami. Med projekti, ki jih je ustvarila AMO je tudi razvpita oglaševalska kampanja za Prado, katere TV oglas je režiral Ridley Scott. Prav tako pa bo na predavanjih predstavljen tudi idejni koncept za novo celostno podobo evropske unije, ki ga je pripravila AMO.

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Anonimnež
dragoooo, 15.2. 2006, 09:09

Tole bo pa kar predrago predavanje (6000 sit), o.k. če bi videli Koolhaasa, tako pa ni variante!

j
Brez naslova, 15.2. 2006, 21:57

Zanima me če lahko kdo od arganizatorjev obrazloži okliščine zamenjave. Zdi si mi neodgovorno z vso gotovostjo napovedovati predavanje Rema Koolhaasa, glede na to da je znan da odpoveduje predavanja po tekočem traku zaradi prezasedenosti.
Pričakujem opravičilo organizatorjev!


1ds
za ta keš, 16.2. 2006, 13:33

Za ta keš raje kakšno leposlovje kupit!
Ej, med 6000 čukov za predavanje+film
in 5000 flikic za študentsko 14-dnevno je pa
prevelika razlika!


sta
Brez naslova, 25.2. 2006, 02:25

STE PA PRAVE BARABE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.Floris Alkemade

na vrh