info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
26. 1. 2006

Mednarodna nagrada za arhitekturo Dedalo Minose

Maja Ivanič
9. junija 2006 bo v Vicenzi mednarodna žirija šestič podelila priznano mednarodno arhitekturno nagrado Dedalo Minose, ki jo promovira italijansko Društvo svobodnih arhitektov ALA in mednarodna arhitekturna revija l'ARCA, skupaj z glavnim sponzorjem Caodurom Lucernarijem in pod visokim pokroviteljstvom predsednika republike Italije. Nagrada, ki se v večih kategorijah podeljuje le vsako drugo leto, je del programa beneške regije za dosežke sodobne arhitekture.

Njena posebnost je usmerjenost na naročnika. Izvedene projekte, ki ne smejo biti starejši od petih let, lahko prijavijo zasebni ali javni naročniki, arhitekti, projektivna podjetja, … vendar jih morajo izvesti profesionalni arhitekti ali gradbeni inženirji.

Ob podelitvi nagrad je v Vicenzi organizirana razstava, ki se nato seli na različne konce Evrope. Organizatorji pa bi jo želeli pripeljati tudi v Ljubljano. Vsa nagrajena dela so objavljena v posebnem katalogu, ki izide ob podelitvi nagrad oziroma otvoritvi razstave, pa tudi v reviji l’ARCA in na spletnih straneh.

Žal obvestilo oz. razpis objavljamo zelo pozno, vendar je prišlo do sodelovanja in navezave z organizatorji nagrade šele konec prejšnjega tedna. Glede na velik interes italijanskih arhitektov za sodelovanje in promoviranje sodobne slovenske arhitekture, vabimo vse zainteresirane arhitekte, da prijavijo svoje projekte.

Podrobnejša navodila, imena mednarodne žirije in formular za prijavo, vse v angleškem jeziku, so v prilogi.

Prijava: 1. september 2005 – 27. januar 2006
Podelitev nagrad: 9. junij 2006, v Olympic Theatre, Andrea Palladio, Vicenza (Italija)
Razstava: 9. junij – 20. julij 2006 – Palladian Basilica, VicenzaVeč:
>>Dedalo Minosse Prize
>>Razpis(.*pdf)
>>Prijava (.*doc)

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
>>Dedalo Minosse Prize
>>Razpis(.*pdf)
>>Prijava (.*doc)na vrh