info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
2. 12. 2004

Na koncu samo virtualni spomenik Srečku Kosovelu

Uredništvo
Spomenik Srečku Kosovelu, ki ga je investitor želel postaviti v Tivoliju, za postavitev pa mu upravna enota v Ljubljani ni izdala gradbenega dovoljenja, so konec novembra postavili na internetu.

Spomenik v obliki digitalnega zaslona bi moral stati na travni površini pod otroškim igriščem v ljubljanskem parku Tivoli. V začetku letošnje jeseni so ga že pričeli postavljati kot enostaven objekt, vendar so bila gradbena dela tudi ob negativnih mnenjih v javnosti kasneje zaustavljena, investitor pa je bil dolžan pridobiti še gradbeno dovoljenje. Tega pa mu, kot smo že zapisali, upravna enota ni bila pripravljena izdati.

Pri projektu spominskega obeležja so sodelovali Boris Balant, Dominika Batista, Matthew Biderman, Zdravko Duša, Ana Kučan, Marko Peljhan, Tomaž Šuštar in Dragan Živadinov. Postavitev obeležja je bila zamišljena kot vrhunec projekta Vizionarji, s katerim je znana slovenska družba obeležila 100. obletnico pesnikovega rojstva. Postavitev v naravi je investitor nadomestil s spletno postavitvijo spominskega obeležja v obliki integralnega portala. Virtualni spomenik in simulacijo njegove postavitve v naravi si je moč ogledati na spletnem portalu www.kosovel.org. V kolikšni meri pa virtualna postavitev odraža realno sliko tega, kako bi spomenik izgledal v naravi, lahko presodite sami.


Več:
>>Spomenik Srečku Kosovelu

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

miha
Brez naslova, 2.12. 2004, 21:46

Če bi investitor projekt v tej obliki prej predstavil javnosti, ne bi prišlo do prekinitve izvedbe. Obeležje je povsem korektno, očitna pa je investitorjeva aroganca, da se loti nečesa, še preden pridobi dovoljenje!

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.

Simulacija postavitve spominskega obeležja v Tivoliju. (www.kosovel.org)
na vrh