info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
3. 12. 2004

Razpis evropske nagrade za mlade arhitekte 2004

Uredništvo
Založba CLEAN iz Neaplja letos spet razpisuje Evropsko Arhitekturno nagrado "Luigi Cosenza". Namen nagrade je promocija mladih evropskih arhitektov in strategij ter tehnik, ki jih uporabljajo pri raziskovanjih v sodobni arhitekturi. Nagrada želi pripomoči k odkrivanju novih talentov in dobre arhitekture.

Bienalna nagrada je namenjena najboljšemu zgrajenemu projektu v zadnjih petih letih. Prijavljeni projekti morajo biti končani med začetkom leta 2000 in koncem leta 2004. Na razpis za nagrado se lahko prijavijo arhitekti, ki so se rodili in zaključili svoje šolanje v Evropi (tako v državah EU kot drugih). Prijavijo se lahko posamezniki in skupine, ki do konca letošnjega leta ne bodo starejši od 40 let. Vsak kandidat ali skupina lahko predalaga en ali dva predloga. (dva predloga le, če gre za drugega vodjo projekta) Podrobnosti in zahteve razpisa najdete na spodnji povezavi.

Mednarodna žirija bo podelila eno nagrado v vrednosti 8.000 evrov, tri priznanja v višini 2.000 evrov ter več plaket. V žiriji sodelujejo arhitekti Mario Botta, Alberto Campo Baeza, David Chipperfield, Benedetto Gravagnuolo, Vittorio Magnano Lampugnani, Odile Seyler in Gianni Cosenza.

Predloge za nagrado je potrebno oddati do 31. januarja 2005. Mednarodna žirija bo o nagrajencih odločila do 30. aprila 2005. O rezultatih bodo obveščeni vsi sodelujoči posamezniki in strokovni tisk.

Nagrajeni projekti bodo razstavljeni na razstavi v Neaplju konec leta 2005. Vsi prijavljeni projekti bodo predstavljeni v katalogu, ki ga bo izdala založba CLEAN.

Nagrada "Luigi Cosenza" za mlade strokovnjake v Evropi dobiva vse večjo veljavo. Na razpis za nagrado se je leta 2002 prijavilo kar 93 kandidatov iz Italije, Švice, Avstrije, Nemčije, Nizozemske, Danske, Portugalske, Španije in Slovenije. Takrat je eno od plaket prejel tudi stanovanjski blok v Lescah (arhitekta Saša Bunčić in Matevž Čelik).


Več:
>>European Architecture Award "Luigi Cosenza" 2004

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.

Nagrada 2002:
Alberto Morell Sixto, hiša Kessler, MadridPlaketa 2002:
Saša Bunčić, Matevž čelik, Stanovanjski blok Lesce

na vrh