info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
29. 11. 2004

A10, nova evropska arhitektura

Uredništvo
Evropa je od začetka novembra bogatejša za novo arhitekturno publikacijo. Revija, ki jo izdajata in producirata nizozemski arhitekturni kritik Hans Ibelings in grafični oblikovalec Arjan Groot je nastala iz radovednosti in frustracije. Težko je namreč najti ažuren pregled nove evropske arhitekture, ki bi pogledal preko peščice mednarodnih zvezd.

A10 bo, kot pravita izdajatelja, skušala ugotoviti, kaj se dogaja na kontinentu z največjo gostoto zanimive arhitekture. Revija se namenoma odpoveduje temu, da bi pokrivala cel svet, da bi lahko detajlneje pokrivala Evropo. Internacionalizacija arhitekture, ki poteka v Evropi je v veliki meri posledica evropeizacije. Študij, delo in gradnja v drugih evropskih državah skupaj z drugimi evropskimi kolegi postaja nekaj vsebolj normalnega. S pomočjo teh in drugih oblik izmenjav bodo v reviji osvetlili podobnosti in razlike med prebicalci evrope, evropskimi mesti, regijami in državami. Ogrodje revije so rubrike Start – informacije o nezgrajenih in natečajnih projektih, Ready – predstavitve objektov, ki so stari največ šest mesecev in Eurovision – eseji, ki se osredotočajo na evropska mesta, države in regije.

Revija bo šestkrat letno predstavila najnovejšo evropsko arhitekturno produkcijo. Vsaka dva meseca bo mreža dopisnikov iz evropskih držav, brez omejitev z izbrano družbo velikih arhitekturnih imen, poročala o najnovejšem razvoju v svoji regiji. Dopisnici iz Slovenije sta Petra Čeferin in Maja Vardjan. Prva številka revije je že izšla, s prijazno ceno 6,50 evrov.


Več:
>>A 10

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.


na vrh