info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
2. 11. 2004

Mednarodna nagrada za ProstoRož

Uredništvo
Razstava ProstoRož, ki se je odvijala maja letos na ulicah stare Ljubljane je bila nagrajena s prvo nagrado na mednarodnem natečaju 'Freiraum 2'.

Avstrijsko podjetje MAX ON TOP iz Linza je v sodelovanju s časopisom Der Standard letos že drugič razpisalo natečaj 'Freiraum 2'. Letošnja tema je bila 'Javni prostori'. Natečaj je bil razdeljen v štiri kategorije: 1. uveljavljeni avstrijski arhitekti, 2. avstrijski študentje in začetniki, 3. uveljavljeni arhitekti iz tujine (Nemčija, Švica, Hrvaška, Češka, Madžarska, Slovaška, Poljska in Slovenija) ter 4. študentje in začetniki iz tujine. Na natečaj so udeleženci smeli prijaviti izvedene ali pa le idejne projekte.

Poleg strokovne komisije, za dela lahko glasujejo tudi posamezniki na spletni galeriji (www.maxontop.at). Glasovanje za zmagovalca občinstva, ne glede na kategorijo poteka do 15. novembra.

Znani so že rezultati glasovanja strokovne komisije: Razstava ProstoRož, ki se je odvijala letos maja na ulicah stare Ljubljane je bila nagrajena s prvo nagrado v četrti kategoriji. Avtorice razstave Maša Cvetko, Ana Čeligoj in Alenka Korenjak so med drugim dobile na voljo pol strani v časopisu Der Standard za predstavitev razstave ProstoRož. Otvoritev razstave zmagovalnih del bo 25. novembra na Dunaju.

Čestitamo!


Več:
>>MAX ON TOP

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.

na vrh