info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
24. 9. 2004

O arhitekturi in kvaliteti življenja v prostorih evropskega parlamenta

Maja Simoneti
Evropski svet arhitektov ACE (Architects Council of Europe) je organizacija s sedežem v Bruslju. Člani ACE so strokovne organizacije iz vseh dvajset članic EU in treh pridruženih članic ter Švice in Norveške, tako da ACE predstavlja interese več kot 450 000 arhitektov iz Europe.

Evropski svet arhitektov je bil ustanovljen leta 1990 z namenom spremljati in vplivati na potek tistih področij razvoja v EU, ki imajo direkten vpliv na politiko arhitekturne prakse in grajeno okolje. V tem kontekstu bo 7.oktobra v času kosila 12.30 do 14.30 v Evropskem parlamentu predstavljena knjiga Architecture and Quality of Life.

ACE vabi vse zainteresirane, da se dogodka udeležijo in tako podprejo njegova prizadevanja. Še posebno prijazno so k dogodku vabljeni člani evropskega parlamenta iz posameznih držav, ki jih bo na predstavitev knjige povabil podpredsednik evropskega parlamenta Mr. Gérard Onesta.

Iz varnostnih razlogov je treba svojo udeležbo najaviti na ACE Secretariat before 12h00 on Friday 1st October 2004 (info@ace-cae.org). ACE bo za vse udeležence predstavitve organiziral voden ogled parlamentarnih objektov ob 14h45.

Zainteresirani si lahko knjigo ogledate in tudi natisnete svoj izvod skupaj s prospektom, ki predstavlja 21 ključnih sporočil Evropskega sveta Arhitektov za 21.stoletje.

Več:
>>ACE
>>Architecture and Quality of Life /*.pdf (995 kB)
>>21 Key Messages for 21st Century /*.pdf (42 kB)

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
ACE (Architects Council of Europe) je organizacija s sedežem v Bruslju. Njene članice so strokovne organizacije iz držav EU in treh pridruženih članic ter Švice in Norveške, tako da ACE predstavlja interese več kot 450 000 arhitektov iz Europe. 7.oktobra bo v Evropskem parlamentu predstavljena knjiga Architecture and Quality of Life.


na vrh