info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
16. 8. 2004

Prihaja BIO 19

Uredništvo
Eno od prizorišč BIO 19 bo tudi na Fužinskem gradu. Letos pač ne bo mogoče reči, da se v Arhitekturnem muzeju ničesar ni dogajalo. Poleg malo odmevne razstave ob 100 letnici rojstva Arneja Jacobsena pa v Fužinskem gradu še vedno spijo in gulijo Plečnika. BIO v Arhitekturni muzej prihaja kot naročen, letos pa celo beleži svojo štiridesetletnico.

Razstavo prireja Sekretariat BIO, ki deluje v okviru Arhitekturnega muzeja Ljubljana, v sodelovanju z Društvom oblikovalcev Slovenije in pod strokovnim pokroviteljstvom mednarodnih oblikovalskih združenj.

BIO 19 bo v Ljubljani potekal med 15. septembrom in 15. oktobrom. Letos bo prvič postavljen tudi v prostorih Arhitekturnega muzeja Ljubljana na Gradu Fužine. V sklopu bienala se bo odvilo tudi nekaj spremljevalnih prireditev. Razstavljenih bo 343 izdelkov ali družin izdelkov v treh skupinah: proizvodi, informacijski funkcionalni sistemi in celostne podobe ter oblikovalske zasnove. Mednarodna žirija bo 15. septembra, na Gradu Fužine, podelila častne nagrade za najboljše delo v skupinah industrijskih izdelkov, celostnih grafičnih podob in za najboljši oblikovalski dosežek s področja Evrope.

Na razpis je prispelo 469 prijav iz 13 držav: Avstrija, Belgija, Češka, Finska, Hrvaška, Italija, Madžarska, Nemčija, Romunija, Slovaška, Slovenija, Švica in Združene države Amerike. Udeleženci iz Slovenije so z 268 prijavami, tudi v letošnjem letu pokazali veliko zanimanje za udeležbo na BIO. Izbor prijavljenih slovenskih eksponatov je v mesecu juliju opravila Izbirna komisija v sestavi: Lenka Bajželj, Bojan Klančar, Igor Rosa, Almira Sadar, Peter Skalar. Sprejetih je bilo 140 slovenskih prijav. Obetamo si torej veliko zanimivih oblikovalskih izdelkov. Potem pa spet dve leti počitka za Arhitekturni muzej...


Več:
>>BIO 19

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.


na vrh