info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
16. 8. 2004

Zaključek bloka o slovenski arhitekturi na Epiteszforumu

Uredništvo
V prejšnjem tednu je Epiteszforum objavil še zadnji prispevek iz bloka o sodobni slovenski arhitekturi. Pet sklopov slovenske arhitekture so objavili v rubriki Evropska pričakovanja, kjer so se posvetili novim članicam Evropske unije.

Gradivo je najbolj priljubljenemu madžarskemu webzinu v začetku junija posredoval Trajekt. Avtorji, ki smo jih pozvali k sodelovanju, so na naše uredništvo fotografije in spremna besedila poslali sami. V uredništvu smo jih razdelili v pet različnih sklopov: Arhitekturna raznovrstnost, Suburbani izziv, Urbana retorika, Pragmatična regeneracija in Čudežne skrinjice. Epiteszforum je napravil še nekaj uredniške selekcije in od 26 poslanih objavil 22 projektov.

Madžarom so se tako v zadnjih treh mesecih predstavili Dekleva Gregorič arhitekti, Demšar arhitekti, Arhitekturni studio Dolenec in Gojević, Lidija Dragišič, Elastik, Damjana Zaviršek Hudnik, Miha Kajzelj, Jurij Kobe, Lena in Tomaž Krušec, Mojca Lenart in Sandi Pirš, Aleksander Ostan in Nataša Pavlin, Jože Peterkoč, Vojteh Ravnikar, Robert Potokar, Špela Kuhar in Blaž Budja, atelje Vozlič, Sadar Vuga arhitekti ter Saša Bunčić in Matevž Čelik.


Več:
>>Arhitekturna raznovrstnost
>>Suburbani izziv in urbana retorika
>>Pragmatična regeneracija (1)
>>Pragmatična regeneracija (2)
>>Čudežne skrinjice

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.na vrh