info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
14. 7. 2004

Novi predsednik natečajne komisije ZAPS

Uredništvo
Neuradno smo izvedeli, da je ZAPS v tem tednu zamenjal predsednika natečajne komisije. Namesto mag. Janeza Lajovica, ki je to delo opravljal od ustanovitve ZAPS dalje, bo natečajni komisiji po novem predsedoval mag. Andrej Prelovšek.

Zamenjava v vodstvu natečajne komisije je očitno že nekaj časa visela v zraku, saj je bilo nezadovoljstvo udeležencev natečajev zaradi številnih večjih ali manjših nepravilnosti, ki so se dogajale v zadnjih letih, res veliko, s tem pa je padal ugled natečajem tudi med investitorji. Novo vodstvo ZAPS se je očitno odločilo, da v tem mandatu odločneje nastopi na ključnih področjih. Natečaji so prav gotovo eno od teh.

Novice o novem predsedniku natečajne komisije zaenkrat sicer še nismo zasledili na spletnih straneh Arhiforuma, pričakujemo pa, da nam bo kmalu predstavil izboljšave, ki jih namerava vpeljati.

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

andrej prelovšek
Ni "osme sednice" in ni "po pismu", ampak je neroden slon, 15.7. 2004, 23:02

Javlja se vam Andrej Prelovšek, ker je govora o ""nam"bo kmalu predstavil". NIč dramatičnega ni bilo, nobene "osme sednice", z Janezom Lajovicem sodelujeva.
Najosnovnejši problem natečajev je , da je v principu nezadovoljnih 90 posto udeležencev, torej vsi tisti, ki niso dobili nagrade izvedbe ipd.
In je torej kraval pri vsakem natečaju . .
Drug velik problem je, da je največkrat v natečaje "prečno" vmešana njegova svetost sv.ZJN (Zakon o javnih naročilih) - sv.ZJN v pomenu kot na ljubljanski tržnici vidite pri mesarju napise "sv.polovica, sv. rebrca".

No vsekakor mislim nekaj postoriti, oziroma kar precej. Delujem pa "pod kapo" tega upravnega odbora in najprej njemu predlagam koncepte, potem pa jih bom še naprej distribuiral. Vedeti pa morate, da je veliko natečajev že v pripravi ali v teku in ti ne bodo bistveno drugačni kot so bili zastavljeni. In zakaj jih je veliko ? Zato ker smo si izborili 43.člen ZGO, ki jih zapoveduje. Tudi Janez Lajovic, jaz in še nekateri. O detajlih lobiranja se pač ne piše, to upam, da je jasno.
Ustvarili smo slona (veliko natečajev), zdaj ga bomo pa še naučili hoditi med porcelanom (med arhitekti).
A se še kdo javi za dreserja, asistentko dreserja ipd ?
No zaenkrat le toliko za spoštovano bralstvo, ker sem s tem slonom polno zaseden (evo danes mi je spet -natečaj za akademije - nekaj pohodil, nekaj pa smo rešili).
Ta čas ko tole nalagam na virtuelni trajekt, so nekateri na stvarnem trajektu, blagor jim.
Vas pozdravlja
Andrej Prelovšek


Anonimnež
sramoten komentar, 5.8. 2004, 16:26

Tole naj bi bil komentar novega, polpismenega predsednika natečajne komisije!? Sramota! Gospod magister prosim vzemite kdaj knjigo v roke in se opismenite, takega skropucala tako vsebinsko kot slovnično ne bi sestavil niti popovprečen študent arhitekture, kaj šele da bi si dovolil javno objavo. Če ne drugega poskrbite vsaj za ugled ZAPSa, če že ne skrbite za svojega.

anonimnež
Brez naslova, 12.8. 2004, 09:59

Spoštovani anonimnež "broj jedan"
("broj jedan" iz Alana Forda - ne mi torej očitat, da nisem vzel kakšne knjige v roko in ne mi več očitat "skropucala" kot pravite vi)
- v vednost: uredništvo Zavoda za prostorsko kulturo

Ko sem bil še zelo mlad (osn.šola) sem si predstavljal, da je anonimen nastop edino pravilno gverilsko delovanje. Nekoč so nam Švabi zasedli deželo, potem je bila diktatura proletariata, kako le delovati, če ne ostro destruktivno in anonimno?
Kaj pa na tej spletni strani Zavoda za prostorsko kulturo? Recimo, da jaz anonimnež odgovarjam anonimnežu, kako bralci sploh ločijo dva anonimneža. Če bi vsaj kapitan tega trajekta dodeljeval šifre po zgledu "anonimnež 1 zove anonimneža 2". Še partizani so si dajali partizanska tajna imena, vendar različna.
Lahko tudi anonimnež uprizori navidezno polemiko s samim sabo. Zabavno ne?

Drug večji problem je, da tak napadalni anonimnež dejansko začne na vse pretege "nažigati" po raznih ljudeh in polniti medijski prostor z njemu specifično govorico.
Namreč motivacija biti anonimen in motivacija destrukcije ter motivacija poiskati si tak medij (lahko bi mirno anonimno trosil letake) ki to dopušča, gresta skupaj in tudi ne evolvirajo v višjo stopnjo. Anonimnost v času, ko nismo pod okupacijo, je namreč prijetna osnovno-srednješolska zibelka, iz katere se je kar težko spraviti ven.

Ne dam zelo veliko na besedo "kultura pogovarjanja"(vsak medij dopušča svojo), vendar mislim, da uredništvo tega Zavoda za kulturo (opa, pardon, samo za prostorsko kulturo) lahko nekatere stvari premisli.

Anonimnež št.2


Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.

Sedež ZAPS na Vegovi 8.
Foto: Arhiforum

na vrh