info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
12. 7. 2004

Arhitektura in kvaliteta življenja v EU 25

Matevž Čelik
Deset let po tem ko je Evropski svet arhitektov (ACE) izdal Belo knjigo z naslovom Evropa in arhitektura - jutri, je ACE izdal nov dokument, knjigo politike, ki je pomembno obeležila delovanje te organizacije in je velikega pomena za razvoj v vseh državah EU 25.

Glavni namen knjige z naslovom Arhitektura in kvaliteta življenja je pripraviti politike, odgovorne in stroko, da bi se zavedli, da je potrebno združiti moči za dosego glavnih političnih ciljev, ki vodijo k ekonomskemu napredku in konkurenčnosti na eni strani in trajnosti na drugi in so povezani s kvaliteto življenja Evropejcev. ACE je prepričan, da bodo za dosego teh ciljev prihodnja leta bistvenega pomena. V trenutku velikih odločitev za prihodnost, ki se nanašajo na evropsko ustavo in širitev, je tudi čas za prevetritev podedovanih idej in prilagoditev pristopov v politikah in finančnih mehanizmih, ki zadevajo kvaliteto življenja. Vse to je potrebno doseči v kontekstu skupne vizije za vsakdanje življenje 450 milojonov Evrpejcev. ACE, ki predstavlja 450.000 arhitektov, pričakuje, da bo izdaja te knjige vzpodbudila zagotovitev intelektualnih, političnih in finančnih virov, potrebnih za privzemanje in popolno integracijo evropskih politik na tem področju.

Cilji Lisbonske deklaracije, ki ustvarjajo iz Evrope najbolj konkurenčno in dinamično, na znanju temelječe gospodarstvo, so dosegljivo zastavljeni. V tej knjigi najdete prvih 21 ključnih vprašanj, ki jih ACE evropski politiki zastavlja v 21. stoletju.


Več:
>>21 key messages / ACE Policy Book

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.

na vrh