info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
17. 6. 2004

Elastičnost: Arhitektura pogajanja

Uredništvo
V okviru razstave, ki poteka v galeriji DESSA, na Židovski stezi 4 v Ljubljani, bo v petek 18. junija 2004 ob 20. uri zvečer predavanje arhitekta Jürgena Mayerja z naslovom Elastičnost: Arhitektura pogajanja.

Arhitekt Jürgen Mayer H. je lani prejel Miesovo nagrado za arhitekturo za mlade. Žirija, ki ji je predsedoval britanski arhitekt David Chipperfield, mu jo je podelila za mestno hišo Scharnhauser park v mestu Ostfildern v Nemčiji. Mayerjev projekt je bil v obrazložitvi izpostavljen kot uspešna preobrazba mestne hiše v večnamensko javno zgradbo, ki zagotavlja meščanom prostor za kakršnokoli dejavnost, od uradov, do športnih površin in poročne dvorane.

Mayer je kasneje prejel še nekaj prvih nagrad na pomembnih natečajih in pričel poučevati na AA v Londonu. Dela njegovih študentov so predstavljena tudi na razstavi AA Now, ki je trenutno na ogled v Mestni galeriji. Preden je Mayer odšel na študij v London pa je diplomiral v Stuttgartu pri profesorju Borisu Podrecci. Zaradi vsega tega je vsekakor dovolj zanimiva osebnost, da si lahko obetamo, da bomo na njegovem predavanju slišali marsikaj zanimivega.

Predavanje bo v angleškem jeziku.


Več:
>>Nagrada Mies van der Rohe 2003 / Trajekt, 26.05.2003
>>Fundació Mies van der Rohe
>>Jürgen Mayer H.

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.

Jürgen Mayer H.: Mestna hiša Scharnhauser park
na vrh