info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
2. 6. 2004

Kitajski projekti

Maja Simoneti
V Mali galeriji Cankarjevega doma bo od 15. - 24. junija 2004 na ogled razstava projektov, ki so rezultat sodelovanja med Oddelkom za krajinsko arhitekturo Biotehniške fakultete v Ljubljani in Oddelkom za urbane in okoljske znanosti Univerze v Pekingu ter sodelovanja med pekinškim inštitutom Turen Design in Groleger arhitekti iz Ljubljane.

Razstavljeni bodo projekti: Narodni park Wulignyuan - urbanistična zasnova za mesti Tianzishan in Zhonghu, Projekt za Dahuan park v Pekingu (t.i. "Veliki krog"), Nagrajeni projekt mednarodnega natečaja za olimpijske igre v Pekingu (2008), Poslovna ulica Huangyan v mestu Taizhou in Vile v mestu Henan.

Sodelovanje Oddelka za krajinsko arhitekturo s kitajskimi kolegi sega v leto 2001. Prvi izmenjavi, je sledila študentska delavnica v Pekingu in v Narodnem parku Wulingyuan. Poleti leta 2002 se je na vabilo pekinške šole in biroja Turen Design Institute odzvala skupina dveh slovenskih krajinskih arhitektov in dveh arhitektov. Skupaj so izdelali natečajni projekt za olimpijsko prizorišče v Pekingu (za OI 2008) in zanj prejeli zvišan odkup oz. tretjo nagrado. Uspeh je spodbudil kitajsko podjetje, da je v sodelovanju z Groleger arhitekti izdelalo načrte za poslovno ulico v mestu Taizhou in naselje vil v mestu Henan. Oddelek za krajinsko arhitekturo z mentorjem Davorinom Gazvodo in štirimi absolventi je decembra 2002 spet sodeloval na mednarodni delavnici za Veliki krog – (Dahuan), ki jo je organizirala pekinška univerza.

Kitajski kolegi so ob svojih obiskih Ljubljane nadaljevali delo na omenjenih projektih, predvidena izmenjava v okviru Protkola o znanstvenem in tehnološkem sodelovanju pa se nadaljuje tudi v letošnjem letu in vključuje strokovnjake z obeh šol za krajinsko arhitekturo, tako ljubljanske kot pekinške.


Več:
>>Kitajski projekti / Cankarjev dom

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.

Natečajni projekt za olimpijsko prizorišče v Pekingu


Mednarodna delavnica za Veliki krog – (Dahuan)

na vrh