info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
2. 6. 2004

Čezmejno planiranje na Šentilju

Matevž Čelik
Ob ukinitvi mejnih prehodov na mejah med starimi in novimi državami v Evropski uniji je priložnost za drugačno sodelovanje in ustvarjanje sožitja med sosednjimi regijami. Tako tudi med avstrijskim in slovenskim delom Štajerske ter Podravja.

Postavljajo pa se tudi vprašanja nadaljnje uporabe zgradb ter obsežnih asfaltiranih ploščadi na mejnih prehodih. Kako naj se ti prostori razvijajo v bodoče? Na pobudo Foruma inženirjev si projektna skupina urbanistov in regionalnih planerjev "Graz meets Maribor" na obeh straneh meje prizadeva razvijati obmejna kraja Šentilj in Spielfeld z enotno vizijo, ki ne vključuje več meje.

To naj bi omogočil tudi skupni natečaj, ki sta ga v okviru festivala Arkadie 2004 razpisali univerzi v Mariboru in Gradcu.Open Borders. Otvoritev razstave natečajnih projektov bo 18. junija 2004 ob 15.00 uri v restavraciji Kompas, ki premošča avtocesto na Šentilju. Ob tem bo potekal tudi pogovor z županoma Šentilja in Spielfelda ter okrogla miza z občani obeh krajev. Po odmoru bo na sporedu tudi predstavitev projekta Open Borders, o katerem smo že poročali.


Več:
>>Odprte meje / Trajekt, 12.05.2004

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.

na vrh