info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
28. 5. 2004

Prostorski razvoj Univerze v Ljubljani

Mojca Šašek Divjak
Društvo urbanistov in prostorskih planerjev Slovenije - Ljubljanska sekcija, organizira okroglo mizo na temo "Prostorski razvoj Univerze v Ljubljani", ki bo 7. junija 2004 ob 18.00 uri na Fakulteti za arhitekturo (Plečnikova predavalnica), Zoisova ul. 12, Ljubljana.

Zaradi perečih problemov, povezanih s prostorsko stisko nekaterih fakultet in akademij, je društvo povabilo k debati predstavnike Mestne občine Ljubljana, Oddelka za urbanizem MOL, Ministrstva za šolstvo, znanost in šport, vodstva univerze, fakultet in akademij ter študentov. Prav tako so k razpravi vabljeni predstavniki strokovne javnosti, različnih društev, nevladnih organizacij in medijev. Koncept prostorskega razvoja Univerze v Ljubljani in umestitev novih objektov sta pomembna ne le za univerzo samo, ampak tudi za celovit razvoj mesta. Pri tem je sodelovanje med upravo, načrtovalci, uporabniki in javnim sektorjem nujno tudi zaradi specifičnega značaja univerzitetnih dejavnosti, ki se prepletajo z drugimi funkcijami mesta in mu dajejo izrazit značaj študijskega, raziskovalnega in kulturnega središča.

Ključna bo informacija o konkretnih predlogih za nove lokacije nekaterih fakultet in treh akademij, ki jih pripravlja Oddelek za urbanizem MOL-a v sodelovanju z Ministrstvom za šolstvo, znanost in šport. Okrogla miza je organizirana s ciljem širšega vključevanja strokovnih krogov in drugih zainteresiranih pri oblikovanju in izvajanju mestnih politik urejanja prostora.

Vljudno vabljeni!

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.na vrh