info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
16. 5. 2004

Aalborg Arkitektur & Design - novi študijski programi

Uredništvo
Univerza v Aalborgu na Danskem na svoji fakulteti Arkitektur & Design razpisuje nove mednarodne študijske programe. Pričenjajo se že z novim študijskim letom, 1. septembra 2004, rok za oddajo vpisnih pol pa je 1. junij 2004.

Novi mednarodni programi bodo potekali v angleškem jeziku in so namenjeni so specializaciji. Univerza je razpisala štiri takšne programe: Architectural design, Urban design, Industrial design in Digital design.

Novi programi se navezujejo na splošno strukturo izobraževanja v EU (3 leta + 2 leti) in dajejo šoli večjo možnost za vključitev tujih študentov z znanjem angleščine v izobraževanje od 7. do 10. semestra. To omogoča tako izmenjavo študentov (v zadnjih letnikih dodiplomskega študija ali pri podiplomskem študiju) v okviru sodelovanja pri programu Socrates ali v okviru bilateralnih sporazumov, obenem pa so programi namenjeni tujim študentom, ki so diplomirali na matični univerzi in želijo na Danskem opravljati podiplomski študij.

Z vso skrbnostjo pripravljeni novi mednarodni programi s področja prostorskih strok na različnih evropskih univerzah očitno napovedujejo aktivnejši spopad za študente v celotnem evropskem prostoru. Tudi naše fakultete že sodelujejo pri izmenjavah študentov, ki zaenkrat še bolj iz radovednosti prihajajo v Slovenijo. Kje je mesto ljubljanske Fakultete za arhitekturo in Oddelka za krajinsko arhitekturo na BTF na evropski lestvici se bo najbrž izkazalo šele čez nekaj let. Vsekakor pa kakšnih večjih premikov pri osveževanju študijskih programov na obeh ustanovah zaenkrat še ni opaziti.

Podrobnosti o novih študijskih programih Univerze v Aalborgu najdete na spodnjih povezavah.


Več:
>>Aalborg universitet / Arkitektur & Design
>>Opis programov (*.pdf / 150 kB)
>>Podatki za vpis (*.pdf / 40 kB)

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.Architectural design, shema študijskega programa
(klikni za povečavo)Urban design, shema študijskega programa
(klikni za povečavo)Industrial design, shema študijskega programa
(klikni za povečavo)Digital design, shema študijskega programa
(klikni za povečavo)

na vrh