info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
27. 4. 2004

Razpisana nagrada Bauhaus 2004

Uredništvo
Letos je tretjič razpisana nagrada Bauhaus. Namenjena je mladim načrtovalcem, raziskovalcem in raziskovalnim skupinam. Tokratna tema razpisa je "Transit Spaces", kar bi morda lahko prevedli kot "Prehodni prostori".

Kot v napovedi k letošnjemu razpisu nagrade pravijo organizatorji, so "prehodni prostori" metafora novih urbanih prostorov, pionirjev globalizacije, laboratorijev, ki jih označujejo nove dimenzije rušilnih sprememb, negotovosti in nestabilnosti. V originalu je termin opisoval letališke čakalnice in čakalnice na železniških postajah – prostore, ki so neprestano le v začasni rabi in na katere se nepogrešljivo navezujeta prilagodljivost in mobilnost. S tem, ko mesta postajajo "prehodni prostori", tudi kompleksni urbani prostor prevzema te kvalitete. V urbanih aglomeracijah, ki jim pripisujemo te lastnosti, je preskok med prostorom in družbo.

Letošnja nagrada Bauhaus se bo posvetila projektom urbanega razvoja, ki se ukvarjajo s temi novimi prostorskimi razmerji: s transnacionalnimi aglomeracijami brez mest, "diasporičnimi javnimi sferami" kot raznarodenimi prostori v urbanih centrih ter območji, kjer se križajo neformalne ekonomije.

Predloge je potrebno poslati do 20. avgusta 2004, sodelujejo pa lahko vsi, ki so bili rojeni po 1. septembru 1964.

Več:
>>Bauhaus
>>Transitraeume / Bauhaus Kolleg V
>>Nagrada Bauhaus 2004 / obrazci za prijavo

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.

na vrh