info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
27. 4. 2004

Ready 2 change

Uredništvo
Od 7. maja do 30. junija 2004 bo v galeriji P74 na Prušnikovi v Ljubljani potekal projekt Ready 2 Change. Projekt sta pripravili Polonca Lovšin in Urška Jurman.

Ready 2 Change je raziskovalna platforma, ki z več strani osvetljuje vprašanja o možnih življenjskih alternativah in samosvojih pristopih do vseh vrst sistemov, v katere smo vsakodnevno vpeti. Pri tem se projekt osredotoča predvsem na principe neformalne, začasne in samo-oskrbne arhitekture, alternativnega koriščenja energije, paralelne ekonomije, na princip »naredi sam« in samo-organizacije ter medsebojnega sodelovanja.

V okviru projekta bomo na vrtu pred galerijo P74 postavili tudi začasno rezidenco. Povabljeni gostje: Oliver Kochta (Helsinki), Francesco Bernardelli (Torino) in Cym (Gradec) bodo od 2. maja do 6. junija bivali v počitniški prikolici, kateri bosta priključena rastlinska čistilna naprava in sistem solarnih celic.

Med 7. majem in 30. junijem se bodo na Prušnikovi zvrstili številni zanimivi predavatelji, med katerimi bodo tudi umetnica Marjetica Potrč, arhitekt Janez Koželj, umetnik Marko Peljhan, kustos Oliver Kochta, fizik Andrej Detela, kustos Igor Zabel, arhitektka Mateja Medvedič, arhitekt Jože Barši in umetnik Marko Pogačnik.


Več:
>>Ready 2 change

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

mika
samograditeljstvo, 27.4. 2004, 22:07

Tema, ki jo odpirata avtorici je stara, kot arhitektura sama. Od prvih bivalisc naprej. Moram reci, da tudi mene osebno precej intrigira predvsem ideja doma, ki si ga lahko uporabnik postavi sam. To se mi zdi se posebej aktualna naloga za arhitekte danes, ko je bivališče postalo povezano z socialnim statusom naročnika. Eno res zanimivo in poučno pričevanje nekega američana, ki je tudi zbral celo vrsto sistemov za samograditeljstvo najdete na naslednjem linku
http://radio.weblogs.com/0119080/stories/2003/03/11/gallery UrbanNomadics.html

Mogoce pride prav tudi za razstavo? Nekateri izmed primerov so tudi izjemno estetski. Po mojem ne gre zgolj za dialektiko med formo/funkcijo... prej za potrebno! Veliko srece z rasztavo!


Primoz
Čistilna naprava pri nas doma, 5.4. 2005, 12:05

...to bi bilo nekaj o čem razmišljamo že nekaj časa tudi pri nas doma, vendar nam manjka znanja.
A bi nam kdo bil pripravljen posredovati informacije kako to narediti in kaj vse za to potrebuješ ?

Zaden čas je da se vrnemo k naravi in ji pomagamo preživeti

LP


Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.

na vrh