info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
27. 4. 2004

Barcelonski IaaC raziskuje Slovenijo in Hrvaško

Blaž Križnik
IaaC, Inštitut za napredno arhitekturo Katalonije prihodnje leto pričenja 2 letni mednarodni in multidisciplinarni raziskovalni program, ki bo potekal na temo ‘Emerging territories’ in se bo posvetil Sloveniji in Hrvaški.

Zato si v tem programu na IaaC še posebej želijo študentov iz teh dveh držav. Z namenom, da bi jih pridobili čimveč, je IaaCpodaljšal rok za vpis v akademsko leto 2004/2005. Rok za vpis je zdaj 1. junij 2004.

IaaC si želi postati center z mednarodnimi referencami, orientiran k raziskovanju, razvoju in vzgoji "napredne arhitekture". Stavek, ki so ga Katalonci skovali, da bi opisali vse razsežnosti raziskovanja arhitekture na IaaC se glasi: "Od bitov do geografije." Teoretski pristop ima razpon od interaktivnih vizij arhitekture in tehnologije, do predlogov velikega merila. Študentje, ki so vključeni v enoletni podiplomski študij polno sodelujejo pri raziskovalnem delu na inštitutu.


Več:
>>IaaC

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.

na vrh