info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
14. 4. 2004

Memefest - za širjenje idej

Uredništvo
V iskanju optimalnih komunikacijskih rešitev se je mednarodna skupina komunikacijskih strokovnjakov odločila vzpostaviti neodvisni projekt, ki bo služil kot medij in stičišče ter zastopal najvišje standarde znanja, kritične analize, kreativnosti, strokovnosti in prodornosti na področju fenomena širjenja idej.

Kot festival, Memefest preučuje ideje - meme, procese širjenja in učinke širjenja idej, ter hkrati svetovni javnosti predstavlja udeležence festivala in nagrajuje najboljše med najboljšimi.

Lanska udeležba iz 26. držav sveta predvsem pa raven kakovosti prispelih del nam je organizatorjem bila v čast in veselje. Memefest je prerasel Slovenijo.

Zadnja dva festivala sta potrdila, da podoba in imidž nista dovolj za celostno komunikacijo. Potreben je dialog, monolog je neproduktiven, hierarhična komunikacija pa zastarela. Danes nas zanimajo mrežni komunikacijski pristopi.

Tekmovalna izhodišča so - spet - prikrojena trenutnemu globalnemu stanju na področju fenomena širjenja idej. Tudi festivalska žirija je ponovno posebej skrbno izbrana.

V osrednjem festivalskem tekmovalnem delu se lahko s svojimi deli odzovejo dodiplomski in podiplomski študentje s področij komunikologije, sociologije in vizualnih komunikacij. Izbrano problematiko lahko analizirate, reflektiralte, kritizirate, nadgradite, komentirate… Se skratka aktivno vključite vanjo.

Posebna tekmovalna kategorija Scream je letos prvič namenjena tudi vsem neštudentom .
Lahko se preizkusite v tekmovalnem delu festivala ali pa si le ogledate vsebine spletne strani, kjer z sprejemajo tudi vprašanja, komentarje in predloge.


Več:
>>Memefest

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.


na vrh