info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
6. 4. 2004

Spletne strani za 70 arhitektov

Matevž Čelik
Manjše a kvalitetne projektne skupine arhitektov, ki ne poslujejo prek lastnih podjetij, so končno dobile svoje mesto na internetu. Vsi, ki redno brkljajo za informacijami po internetu so te dni lahko naleteli na novo spletno stran podjetja Arhé.

Direktor Arhéja Andrej Hrausky je povedal, da so se že dolgo zavedali, da je spletna predstavitev podjetja in njegovih sodelavcev nujna, predvsem za investitorje. Arhitekti, ki se združujejo v Arhéju so imeli pogosto težave s pojasnjevanjem za kakšno podjetje gre. Zbiranje materiala in pridobivanje podatkov za pripravo spletne strani je trajalo skoraj eno leto.

Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1991 z namenom, da omogoči delovanje samostojnim arhitektom. Na ta način je nastalo podjetje novega tipa: navzven veliko podjetje, ki pa je navznoter ohranilo fleksibilnost in samostojnost posameznih delovnih skupin. Arhé danes združuje približno 70 diplomiranih inženirjev arhitekture, ki delujejo na različnih področjih od oblikovanja notranjosti do urbanizma, prejeli pa so že vrsto nagrad.

Na spletni strani so trenutno dostopni podatki o 40 arhitektih, njihovih referenčnih projektih ter nagradah in priznanjih. Predstavljeni so novejši realizirani projekti od leta 1997 do letos. Do podatkov je moč priti s preglednim iskalnikom, ki omogoča iskanje na podlagi avtorjev, vrste objektov in leta realizacije. Sproti pa naj bi v bodoče lahko sledili tudi novicam o poteku projektov, ki jih izvajajo sodelavci Arhéja.


Več:
>>www.arhe.si

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Vladimir Braco Music
pozdrav kolegom, 14.4. 2004, 09:49

z zanimanjem sledim vašim informacijam. Nekaj tednov nazaj sem vam poslal kratek memo v zvezi s Koširjevim člankov o mošeji/džamiji. Ne vem če ste ga prejeli ...
Pozdrav VBM


Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.

na vrh