info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
16. 3. 2004

Prenovljeni Artservis

Uredništvo
Spletni portal za umetnike, teoretike in menedžerje v kulturi, Artservis je včeraj pričel delovati v prenovljeni podobi. Artservis že nekaj časa objavlja aktualne in preverjene informacije o virih financiranja, izobraževalnih programih in priložnostih za sodelovanje ter druge uporabne informacije za vse, ki delujejo na področju kulture.

V dobrih dveh letih delovanja je Artservisova uspešnost prekosila vsa pričakovanja. Postal je nepogrešljiv in referenčen medij, ki ga dnevno obišče prek 470 uporabnikov (med njimi prevladujejo tisti iz Slovenije, držav nekdanje Jugoslavije, srednje in vzhodne Evrope, ZDA, Nizozemske in Velike Britanije). Spletne strani dopolnjuje tedenska okrožnica: doslej je Artservis izdal 121 sporočil, trenutno pa jih prebira že več kot 1750 naročnikov. Artservis je javno dostopen in brezplačen. Temelji na solidarni izmenjavi informacij in copyleft načelu.

Artservis je projekt SCCA, Zavoda za sodobno umetnost - Ljubljana. Programi zavoda so usmerjeni v razvoj inovativnih pionirskih projektov, ki umetniške in interpretativne prakse vpenjajo v družbeno dogajanje ter spodbujajo mednarodno povezovanje strokovnjakov in ustvarjalcev. Na spletnem portalu ste že doslej lahko našli številne informacije o odprtih razpisih, štipendijah in različnih projektih. Posebej koristna je za marsikoga rubrika Priročnik, v kateri so na voljo uporabna navodila za ustanavljanje ter poslovanje društev in zavodov, organizacijo prireditev, ter poslovanje samozaposlenih v kulturi. Vsi podatki se redno dopolnjujejo in usklajujejo glede na najnovejšo zakonodajo in prakso.

Prenovljeni Artservis odlikuje boljša preglednost, enostavnost in večja hitrost. Iskanje po obsežni bazi podatkov naj bi bilo tako odslej še učinkovitejše. Na portalu po novem najdete tudi nekaj novosti:

- hitre povezave z vstopne strani (seznam povezav na najpogosteje uporabljane spletne strani: ministrstva in uradi, iskalniki fundacij, rezidenčni programi, Evropska unija...)

- rubriko Kontekst, v kateri Artservis po novem objavlja kritična avtorska besedila, vezana na umetnostni sistem

- razširjeno mrežo Artservisovih zastopnikov - organizacij z javno dostopnim internetom v Budimpešti, Gradcu, na Jesenicah, v Kopru, Ljubljani, Mariboru, Novi Gorici in Sarajevu. Zastopniki svojim obiskovalcem lahko tudi svetujejo, kako čimbolj ucinkovito uporabljati Artservis

Večmesečna prenova temelji na analizi uporabniških in uredniških izkušenj ter na analizi prevladujočih principov širjenja informacijske industrije na področje kulture v razvitem svetu.


Več:
>>Artservis
>>SCCA Ljubljana

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.

na vrh