info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
8. 3. 2004

Razpis za Plečnikova odličja 2004

Uredništvo
Sklad arhitekta Jožeta Plečnika je že pred tedni objavil razpis za Plečnikova odličja za letošnje leto. Na razpis se lahko prijavijo stvaritve slovenskih avtorjev s področja arhitekture, urbanizma, krajinske arhitekture ali notranje opreme, ki so nastale v zadnjih petih koledarskih letih v Sloveniji ali v tujini.

Poleg glavne Plečnikove nagrade razpisuje Sklad tudi Plečnikovo medaljo za aktualno delo na navedenih področjih in pa za pomembno delo s področja arhitekturne teorije in kritike ter strokovne publicistike oziroma nasploh za prispevek k bogatitvi arhitekturne kulture. Sklad posebej razpisuje še priznanje za izvajalski dosežek in študentsko priznanje.

Kandidate za nagrado, medaljo in priznanje lahko predlagajo podjetja, strokovna društva, člani žirije, avtorji sami in vsi državljani Slovenije. Predloge, ki naj bodo dokumentirani tudi s slikovnim materialom, največ v velikosti A3, je potrebno do 26.marca 2004 poslati na naslov: Društvo arhitektov Ljubljane, Sklad arhitekta Plečnika, 1000 Ljubljana, Karlovška 3/I.

Plečnikova odličja za leto 2004 bo izbrala tričlanska žirija, ki jo bo imenovala Skupščina sklada.

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.

Plečnikova nagrada 2003, Osnovna šola ob Rinži, Kočevje, N. Dodd, T. Glažar, V. J. Perović, A. Vehovar, A. Kučan


Plečnikova nagrada 2002, Stanovanjski kompleks Šiška, Ljubljana, V. J. Perović, M. Bevk

na vrh