info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
20. 2. 2004

Fotografija kot prerokba

Uredništvo
V Ljubljani bodo v ponedeljek, 23.02.2004, ob 19 h v Kresiji otvorili razstavo fotografij študentov arhitekture iz evropskih držav, ki so sodelovali na rednem letnem srečanju nacionalnih predstavnikov evropskega združenja študentov arhitekture EASA INCM_LJ03, ki je potekalo med 9. in 16. novembrom 2003 v Ljubljani.

V okviru srečanja je potekala tudi fotografska delavnica, ki jo je vodil Arne Hodalič. Kot je tudi zapisal v spremnem tekstu k razstavi, so "izhajali iz ideje, da je obvladovanje osnovnih zakonitosti fotografije danes nujno za vsakogar, ki se ukvarja z arhitekturo." Po končanem teoretičnem delu delavnice so udeleženci na film ali z digitalnimi kamerami zabeležili stvari, ki so se jim v Ljubljani zdele najzanimivejše. Tako je nastala razstava, ki je zbirka izostrenih subjektivnih pogledov na Ljubljano. Hodalič tudi poudarja, da gre za ljudi, ki bodo kmalu prevzeli odgovornost za vse, kar se gradi in ureja v urbanih okoljih Evrope in pravi, da so bili nekateri nalogi kos, drugi malo manj, tretji pa so šli še mnogo dlje in v svojem delu in videnju izkazali veliko mero kreativnosti ter avtorskega pristopa. Morda so nam mladi člani EASE pokazali stvari, ob katerih bi domačini ostali ravnodušni in hladni. Številne so vsakdanje stvari, v katere se zaletavamo, ne da bi bili sposobni prepoznati njihovo pravo vrednost. Radovedne oči prišlekov v naši deželi pa nam odkrivajo naše »skrite« lepote.

Razstavo je pripravilo društvo European Architecture Student Assembly Slovenia v sodelovanju z Oddelkom za kulturo in raziskovalno dejavnost MOL, ki je omogočilo izvedbo celotnega projekta.

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.

na vrh