info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
13. 2. 2004

Helsinški mestni arhitekt predava ljubljanskim

Matevž Čelik
Z Oddelka za urbanizem Mestne občine Ljubljana so sporočili, da bosta v petek, 20. februarja 2004 v prostorih Magistrata na Mestnem trgu 1 v Ljubljani potekali dve predavanji. Predavala bosta finski arhitekt Jaakko Markkula in podjetnik Seppo Hartikainen. Predavanja se pričnejo ob 9.30.

Jaakko Markkula je eden od večih helsinških mestnih arhitektov in vodja arhitekturnega odseka pri Oddelku za javna dela mesta Helsinki. Podrobneje bo predstavil posamezne primere naselij v Helsinkih in novejše koncepte pri načrtovanju stanovanjske gradnje, ki zagotavljajo visoko bivalno kvaliteto. Opisal pa bo tudi različne investicijske možnostih pri gradnji in pri ponudbi kupcem in najemnikom.

Seppo Hartikainen je področni direktor helsinškega podjetja Lassila & Tikanoja. Podjetje se ukvarja z okoljskim menedžmentom, ravnanjem z različnimi vrstami odpadkov in reciklažo. Med drugim pa tudi prodaja izdelke ulične opreme, kakršni so koši za smeti, ki jih že nekaj let srečujemo na ljubljanskih ulicah. Seppo Hartikainen bo govoril o urejenosti javnega prostora kot sporočilu o kakovosti življenja v mestu, o varnosti v mestu, o Giullianijevi teoriji »Broken Windows« ter o nekaterih uspešnih primerih partnerstva med javnim in zasebnim sektorjem v Helsinkih.

Predavanji Oddelek za urbanizem MOL organizira s pomočjo in posredovanjem podjetja Vigrad, ki je poslovni partner Lassila & Tikanoja. Potekali bosta v angleščini in ne bosta prevajani.


Več:
>>City of Helsinki, Public Works Department
>>Lassila & Tikanoja

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.

Helsinki


Eden helsinških parkov, ki ga vzdržuje Oddelek za javna dela mesta Helsinki.


Jaakko Markkula, vodja arhitekturnega odseka pri Oddelku za javna dela mesta Helsinki.

na vrh